Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. marca 2019, 20:03
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Veľkolepý seriál zo sveta Pána prsteňov odhaľuje, kedy sa bude odohrávať. Vráti sa Aragorn?

Veľkolepý seriál zo sveta Pána prsteňov odhaľuje, kedy sa bude odohrávať. Vráti sa Aragorn?
FILMY A SERIÁLY PÁN PRSTEŇOV PÁN PRSTEŇOV – SERIÁL (RINGS OF POWER)
Uložiť Uložené

Fanúšikovia dlho čakali, kým Amazon prezradí detaily o svojom seriáli.

Aj keď fanúšikovia vedia o tom, že Amazon pripravuje veľkolepý seriál zo sveta Pána prsteňov už dlhé mesiace, na verejnosť prenikajú detailnejšie informácie len veľmi pomaly. Od polovice februára však Amazon začal prostredníctvom Twitteru naznačovať, kde a kedy sa bude seriál odohrávať.

Dnes odkryl poslednú súčasť skladačky, keď fanúšikom predstavil aj stratený ostrov Númenor. Vo filmoch o Pánovi prsteňov bol Númenor už dávno zničený, a tak sme s ním počas jeho existencie neprišli do styku.


Tvorcovia sa nechali inšpirovať samotným autorom J. R. R. Tolkienom, ktorý začal svoj svet vytvárať tak, že si najskôr načrtol mapu, kde sa budú príbehy odohrávať. V rámci jednotlivých kníh napokon pokryl tisíce rokov dobrodružstiev zo Stredozeme, pričom udalosti odohrávajúce sa v tomto fantasy svete rozdelil na niekoľko hlavných období.

Odporúčané
Finále Rings of Power odhalilo, kto je Sauron a kto je mysteriózny mág, ktorý spadol z nebies Finále Rings of Power odhalilo, kto je Sauron a kto je mysteriózny mág, ktorý spadol z nebies 17. októbra 2022, 10:23

Vďaka odhaleniu na Twitteri sme sa tak napokon dozvedeli, že seriál Pán prsteňov na Amazone sa bude odohrávať v Druhom veku. Ak sa v príbehoch zo Stredozeme trochu vyznáš, zrejme ti je jasné, že Druhý vek trvajúci 3 441 rokov začal momentom, keď bol porazený prvý Temný pán Morgoth Bauglir, predtým nazývaný Melkor.

Jeho služobníkom bol dlhý čas práve Sauron, ktorého hrdinovia porazia na konci Druhého veku. O pokračovaní príbehu už zrejme vieš, ak si videl trilógiu Pána prsteňov, a tak ti zážitok zo seriálu ani filmov nepokazíme, keď skonštatujeme, že Sauron touto porážkou nepovedal posledné slovo. Očakáva sa pritom, že v seriáli sa stretneme aj s predkami Aragorna a nejakým spôsobom sa šepká aj o návrate Aragorna samotného.

Zatiaľ nanešťastie nevieme, kedy presne sa na prvú časť seriálu môžeme tešiť. Informácie z prostredia Amazonu naznačujú, že seriál by sa mohol začať vysielať v roku 2021, čo bude pravdou, ak pôjde natáčanie podľa plánu.

Domov
Zdieľať
Diskusia