Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. marca 2019, 17:04
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Fotky z Mlynských nív odhaľujú najväčšiu jamu v strednej Európe. Tu vznikne najmodernejšia autobusová stanica na Slovensku

Fotky z Mlynských nív odhaľujú najväčšiu jamu v strednej Európe. Tu vznikne najmodernejšia autobusová stanica na Slovensku
Zdroj: HB Reavis
ZAUJÍMAVOSTI VACUUMLABS
Uložiť Uložené

Stanica Nivy rastie obrovskou rýchlosťou.

Ak si sa v posledných dňoch priblížil k stavenisku na Mlynských nivách, určite si zaregistroval čulý ruch, ktorý ovláda celú oblasť. Dnes tam je najväčšia jama v strednej Európe, už čoskoro sa však zmení na modernú Stanicu Nivy.

Výstavba štvrte Nové Nivy napreduje, čo je vidno aj pri letmom pohľade pozdĺž staveniska. Čo všetko sa stihlo a aké sú ďalšie plány?

Stanica Nivy rastie ako z vody. Aktuálne sa realizujú posledné časti základovej dosky, v pláne je ich všetky dokončiť v polovici marca. Celkovo tak bude použitých 37 000m3 betónu, ktorý bude tvoriť celú základovú dosku pod Stanicou Nivy.
 
Stavenisko Stanice Nivy sa šplhá v časti od ulice Svätoplukova (teda pri Nivy Tower) nad tretie nadzemné podlažie, čo je zároveň aj finálnym podlažím. Na tomto podlaží sa pokračuje v betonáži viacerých úsekov a začínajú sa vyhotovovať zvislé konštrukcie – stĺpy a steny.

Aktuálne sa na veži Nivy Tower robí strop 23. podlažia. Stavbári sa tak nachádzajú vo výške 86 metrov z celkových 125 metrov, čo z Nivy Tower urobí najvyššiu kancelársku budovu na Slovensku. Z fasády je namontovaných 454 elementov z celkového množstva 1 865, čo je takmer štvrtina. Predpokladaný finiš hrubých prác je koncom roka 2019 a my sa už nemôžeme dočkať.

Domov
Zdieľať
Diskusia