Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. februára 2019, 19:28
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Organizátor koncertu Nicki Minaj: Vyplatili sme honorár niekoľko 100-tisíc eur, o jej vystúpenie nebol záujem ani v USA (Rozhovor)

HUDBA NICKI MINAJ
Uložiť Uložené

Prečítaj si rozhovor s organizátorom koncertu Nicki Minaj, ktorý bol nakoniec zrušený zo strany manažmentu americkej raperky.

Posledných pár desiatok hodín žije rapové Slovensko ďalším zaujímavým prípadom, ktorý sa tentokrát týka najsledovanejšej raperky na svete. Tá mala v piatok večer vystúpiť na štadióne Ondreja Nepelu v rámci európskej tour s najnovším albumom Queen. Ako už pravdepodobne vieš, koncert sa nakoniec neodohral, a to aj napriek tomu, že Nicki Minaj dorazila včas.

To sa však už nedá povedať o 18 kamiónoch s technikou a materiálom nevyhnutným na stavbu pódia. Podľa dostupných informácií meškal tím približne 6 hodín, ktoré mal pôvodne investovať do stavby stageu. 

Fanúšikovia teda museli niekoľko hodín čakať priamo na mieste konania, aby im bolo následne oznámené, že koncert nebude. Dôvodom malo byť, že organizátori vraj nedokázali zabezpečiť dostatok elektrickej energie, ktorá by vydržala náročnosť celej show. Jej súčasťou boli totiž aj výťahy. Všetko dôležité sme už zhrnuli v tomto článku, kde sme zároveň avizovali, že sme už oslovili aj XL Promotion, aby sme zistili viac informácií o tom, ako to celé bolo. 

V rozhovore sa dozvieš: 

  • Ako prebiehala komunikácia s manažmentom
  • Kedy nastali prvé komplikácie
  • Čo všetko museli organizátori z XL Promotion riešiť
  • Ako prebiehal kritický deň koncertu
  • Ako bude prebiehať vrátenie peňazí za lístky
  • Aké ďalšie kroky podniknú organizátori
  • Budú musieť s touto prácou navždy skončiť? 

S akými informáciami ste na začiatku pracovali? Vedeli ste, že pred vami bude koncert v Mníchove a tím Nicki Minaj bude cestovať len s jedným stageom?  

Odporúčané
MTV VMA's 2023: Celebrity predviedli dokonalé outfity, hviezdila Taylor Swift a na scénu sa vrátila Shakira aj skupina 'N Sync MTV VMA's 2023: Celebrity predviedli dokonalé outfity, hviezdila Taylor Swift a na scénu sa vrátila Shakira aj skupina 'N Sync 13. septembra 2023, 11:07

Áno, vedeli sme, že majú iba jednu techniku, čo je pri tak náročnej produkcii neštandardné. Tým, že Bratislava bola iba ich druhá zastávka, sme mali obavu, aby všetko stihli rozložiť, previezť a postaviť, čo sa nám, žiaľ, potvrdilo ako opodstatnené. 

Aké boli platobné podmienky manažmentu Nicki Minaj? Môžete prezradiť, koľko vás stála?
 

Honorár hviezdy typu Nicki Minaj je niekoľko stotisíc eur. Konkrétna suma je obchodným tajomstvom. K honoráru treba však prirátať aj náklady spojené so samotnou realizáciou (prenájom haly, reklamná kampaň, SBS, pomocníci na stavbu, zdravotná služba).

Kedy prišli prvé náznaky, že by mohli nastať problémy? Až v deň koncertu?

Reálne až v deň ich príjazdu. Technika sa mala začať stavať o 8:00, nakoniec sa prvý kamión vykladal až o 14:30. Napriek ubezpečovaniu z ich strany tušili, že sa to nedá stihnúť, ale robili sme pre to maximum. Posledný kamión s ich technikou odišiel z Mníchova o 7:30 ráno, teda v čase, kedy mal byť už v Bratislave.  

nicki xl prod.
nicki xl prod. Zdroj: www.instagram.com

Informovali ste manažment o počte predaných lístkov? Aká bola ich reakcia? 

Samozrejme, manažment je informovaný na dennej báze o počte predaných vstupeniek. Jej americké turné bolo zrušené, resp. presunuté z dôvodu nezáujmu divákov o vstupenky a žiaľ, ani v Európe o jej vystúpenie nie je veľmi veľký záujem. Sme v kontakte aj s nemeckým a maďarským promotérom, ktorí majú rovnaký problém. 

Ako bude prebiehať kompenzácia návštevníkov?

Zakúpené vstupenky (cez oficiálne predajné miesta) sa budú preplácať v plnej výške. Všetky info budú na našom webe xl.sk.

Vedeli by ste nám opísať, čo sa dialo počas toho osudného piatku? Ako komunikoval tím Nicki Minaj, ako ste sa dozvedeli, že chce koncert zrušiť a aká bola vaša reakcia?
 

Odporúčané
F-tapes: Rozdávaniu digitálnych kópií albumov k merchu je koniec F-tapes: Rozdávaniu digitálnych kópií albumov k merchu je koniec 11. septembra 2020, 21:33

Robili sme všetko preto, aby sa čo najrýchlejšie dopravili na štadión, vybavovali sme mýto pre kamióny  na hraniciach, aby sme eliminovali ich časovú stratu. Boli nezorganizovaní a kamióny s technikou, ktorá sa mala stavať ako prvá, prichádzali až ako posledné.

Po našich skúsenostiach za takmer dvadsať rokov v biznise bez jediného zrušeného koncertu sme však vedeli objektívne predpokladať, že nie je možné, aby koncert začal v dohodnutom čase.  

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 63301 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Či bola hala na koncert naozaj pripravená
  • Aká je pravda o nedostatku elektrickej energie
  • Či organizátori zvažujú právne kroky voči Nicki Minaj
Domov
Zdieľať
Diskusia