Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. februára 2019, 13:50
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

3. séria True Detective vyvrcholí vo veľkolepom finále už v nedeľu. Dočkáme sa ďalších šokujúcich odhalení?

3. séria True Detective vyvrcholí vo veľkolepom finále už v nedeľu. Dočkáme sa ďalších šokujúcich odhalení?
Zdroj: HBO
FILMY A SERIÁLY TRUE DETECTIVE
Uložiť Uložené

Sleduješ 3. sériu True Detective aj ty?

Pokiaľ si si otvoril tento článok, zrejme patríš medzi verných divákov 3. série záhadnej kriminálky True Detective. Udalosti z predposlednej siedmej epizódy s názvom The Final Country konečne poukázali na spoločné tajomstvo detektíva Wayna Haysa (oscarový Mahershala Ali) a poručíka Rolanda Westa (Stephen Dorff).

Následky ich činov ale budú odhalené až vo finálnej časti, ktorú HBO odvysiela 25. februára (únor). Záverečné momenty minulého dielu však napovedali, že do celej hry vstúpi aj doposiaľ nečinná postava. Budú musieť niektoré z kladných postáv konať pod nátlakom? A dokážu starí veteráni West a Hays z 3. časovej línie doviesť prípad k úspešnému koncu?

Napriek tomu, že sa nová séria True Detective blíži ku koncu, je vo vzduchu stále množstvo nezodpovedaných otázok. Spojenie sveta 1. a 3. série ale zrejme zostane už iba v rovine náznakov, ktoré majú za účel vytvorenia dojmu, že sa nachádzame v univerze komplexne prepojených prípadov.

K vylúčeniu tejto možnosti sa pripojil aj výkonný producent Scott Stephens. Ten potvrdil, že sa 1. a 3. séria odohrávajú v rovnakom svete (čo sme už medzičasom zistili aj zo samotného seriálu), ale zároveň poznamenal, že prípady najnovšej detektívnej dvojice nemajú s prvou sériou žiadne hlbšie prepojenie.

Na druhej strane ale stojí výpoveď režiséra Daniel Sackheima (natočil 4 časti novej série). Ten pre IndieWire na otázku, či záverom 3. série môžeme očakávať menšie cameo detektívov Rusta Cohla a Martyho Harta z 1. série, odpovedal, že sa máme pripraviť na zaujímavé odhalenie.

Redakčné dojmy z nebezpečného vyšetrovania Rolanda Westa a Wayna Haysa sú predbežne veľmi pozitívne a predpokladáme, že by naše konečné hodnotenie určite nemalo skaziť ani blížiace sa finále. A ako sa 3. séria pozdáva tebe?

Anketa:
Sleduješ 3. sériu True Detective?
Áno, je výborná
Áno, je priemerná
Áno, ale som sklamaný
Nesledujem ju
Áno, je výborná
72 %
279 Hlasov
Áno, je priemerná
16 %
62 Hlasov
Áno, ale som sklamaný
4 %
17 Hlasov
Nesledujem ju
7 %
28 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia