Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. februára 2019, 21:18
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Slovák GuardiaN sa objavil v prestížnom rebríčku Forbes. Vďaka svojmu vplyvu je jediným zástupcom našej krajiny

ŠPORT
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Ladislav Kovács dnes hráva Counter-Strike za FaZe Clan.

Najlepším hráčom Counter-Strike v celom Česku a Slovensku je Ladislav „GuardiaN“ Kovács, vyhlásil portál PLAYzone.cz a my mu rozhodne neoponujeme. O popularite a vplyve nášho hráča očividne počuli aj v prestížnom magazíne Forbes, kde každý rok vyhlasujú v rôznych kategóriách ocenenie 30 pod 30.

Do rebríčka 30 Under 30 Europe 2019 sa prepracoval aj GuardiaN, pričom si svoje miesto našiel v kategórii Šport a hry. Kategórií je dohromady 10, takže celkový počet ocenených mladých ľudí dosahuje tri stovky.

Okrem kategórie Šport a hry tam nájdeš oblasti ako Financie, Technológie či Veda a zdravotníctvo. Magazín Forbes do svojho rebríčku umiestňuje len tých najvplyvnejších mladých ľudí v konkrétnej oblasti. O význame pozície v rebríčku svedčí aj fakt, že v rámci celej Európy tam GuardiaN zastupuje našu krajinu ako jediný Slovák.

Slovenský hráč Counter-Strike dlhé roky pôsobil v tíme Natus Vincere, kde sa stretol s najlepšími ukrajinskými a ruskými hráčmi tej doby. Keď sa scéna posunula dopredu a nastal čas na prestupy, GuardiaN odšiel do tímu FaZe Clan, kde úspešne pôsobí až dodnes. V minulosti sa už stretol aj so zranením ruky, z ktorého sa spamätával niekoľko mesiacov, ale dnes je opäť vo výbornej forme.

Napriek tomu nie je GuardiaN typický extravagantný hráč Counter-Striku, ktorý by potreboval svoje peniaze či úspechy neustále prezentovať na sociálnych sieťach. Veľmi pozorne si stráži svoje súkromie aj partnerku Ninu, v médiách sa zbytočne príliš často neobjavuje a usilovne sa snaží pomôcť svojmu tímu.

Ako však uviedol v rozhovore pre spomínaný portál PLAYzone, občas mu už chýba pocit domova, a tak skôr či neskôr zavesí svoju kariéru na klinec. S manželkou by možno chceli založiť vlastnú rodinu a usadiť sa namiesto neustáleho cestovania.

Domov
Zdieľať
Diskusia