Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. februára 2019, 19:37
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Sleduj fantastickú jazdu Petry Vlhovej, vďaka ktorej sa stala majsterkou sveta a vytrela zrak všetkým konkurentkám

ŠPORT LYŽOVANIE PETRA VLHOVÁ
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Slovenská lyžiarka je majsterkou sveta.

Petra Vlhová si pred pár dňami pripísala na svoje konto striebornú medailu na MS v alpskom lyžovaní vo švédskom Aare. Vicemajsterkou sveta sa stala v disciplíne alpská kombinácia, ktorej sa prakticky ani nevenuje, vďaka čomu získala druhú medailu pre Slovensko zo svetových šampionátov. V obrovskom slalome, ktorý bol na programe MS dnes, sa jej však v poslednej dobe parádne darilo, o čom celý svet presvedčila na majstrovstvách sveta.

Opäť sa jej podarilo poraziť najväčšiu konkurentku Mikaelu Shiffrinovú, ktorá skončila až tretia. Na druhej pozícii si striebornú medailu vybojovala Nemka Viktoria Rebensburgová. Druhá najlepšia lyžiarka strácala 0,14 sekundy, zatiaľ čo Shiffrinová stratila až 0,38 sekundy, a tak si mohla Vlhová na hlavu položil pomyselnú korunku.

 


Odporúčané
Praktický sprievodca výberom zjazdových lyží: ako si vybrať tie pravé Praktický sprievodca výberom zjazdových lyží: ako si vybrať tie pravé 28. februára 2024, 11:21

Samotná Slovenka nevedela svoju jazdu poriadne zhodnotiť. Šťastná a zaskočená len skonštatovala, že v druhom kole nezajazdila najlepší osobný výkon, ale napriek tomu jazdu zvládla najlepšie spomedzi všetkých súperiek. Jemne sa síce zachytila o jednu bránku, lenže bezchybné jazdy nepredviedli ani Rebensburgová so Shiffrinovou.


Eurosport hneď na Twitter zavesil video Petrinej jazdy, kde to už chvíľu vyzerá tak, že Slovenka svoje vedenie stratí. Rebensburgová sa na ňu priebežne doťahovala a nechýbalo veľa, aby cieľovú čiaru preťala so suverénne najlepším časom. Petra mohla už len nervózne čakať na to, ako jazda Nemky dopadne, a napokon dopadla najlepšie, ako mohla. Sleduj, ako Peťa vytrela svojim súperkám zrak.


Domov
Zdieľať
Diskusia