Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. januára 2019, 9:08
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Na 66-ročnú Slovenku zaútočil vlastný staford. Zraneniam lebky podľahla

ZAUJÍMAVOSTI PES
Uložiť Uložené

Tragédia sa udiala tesne pred koncom nového roka v obci Bučany neďaleko Trnavy.

Každý jeden majiteľ psa by si mal uvedomiť, že celoživotná výchova sa v konečnom dôsledku odrazí na jeho povahe a chovaní. Hovoriť o stafordovi ako o bojovom plemene síce možno je na mieste, ale len v prípade, že naozaj chceš, aby útočil. Neplatí, že pes sa rodí ako bojovník, no aj napriek tomu sa z reportáže televízie Markíza dozvedáme o tragickom prípade usmrtenia človeka psom

Prípad sa stal pred pár dňami v obci Bučany neďaleko Trnavy v dome 66-ročnej Jany, ktorá mala na starosti psa svojho syna, ktorý aktuálne sedí vo väzbe za prepadávanie starších ľudí. Za nezistených okolností zaútočil na ženu trojročný staford tak, že sa dôchodkyňa nedokázala ubrániť. 

S rozdrvenou lebkou ju našla ležať na zemi bratova priateľka, ktorá síce okamžite privolala záchranku, no už bolo neskoro. Po prevoze do trnavskej nemocnice a piatich hodinách boja o život nakoniec dôchodkyňa zraneniam podľahla.

Markíza ďalej dodáva, že staford bol oficiálne evidovaný a nikdy predtým s nim neboli žiadne problémy. Pravdou však ostáva, že záleží na výchove a prístupe, keďže na základe toho sa následne pes chová v konkrétnych situáciách. Staford bol nedávno utratený a my rodine vyjadrujeme úprimnú sústrasť. 

K reportáži sa vyjadril napríklad aj raper Separ, ktorý je majiteľom stafordšírskeho teriéra Sofie

Na 66-ročnú Slovenku zaútočil vlastný staford. Zraneniam lebky podľahla
Domov
Zdieľať
Diskusia