Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. decembra 2018, 17:32
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Vegáni vytvorili ľudskú reťaz okolo mäsa v supermarkete. Upozorňovali na to, ako žijú a zomierajú tieto zvieratá

ZAUJÍMAVOSTI VEGÁNSTVO VIANOCE
Uložiť Uložené

Nakupujúci zostali trochu prekvapení.

Možno si spomínaš na partiu vegánov, ktorá pred pár týždňami vošla do reštaurácie v britskom Brightone a zákazníkom začala púšťať zvuky zomierajúcich zvierat popritom, čo si oni vychutnávali steaky.

Členovia organizácie Direct Action Everywhere (DxE) opäť vystupňovali svoju aktivitu, a tak sa ľudia v Brightone dočkali nového protestu. Aktivisti skupinovo nabehli do supermarketu Waitrose, kde vytvorili ľudskú reťaz pred oddelením s mäsom.

Vystavené mäso zablokovali tak, aby sa k nemu zákazníci nemohli dostať, a začali s prejavmi o tom, ako nikto nemôže nakupovať v mieri, ak kupuje smrť.

So sebou si priniesli nielen plagáty a propagačné materiály pokvapkané pomyselnou krvou zvierat, ale aj kvety, ktoré chceli položiť zvieratám na pomyselný hrob v podobe supermarketu.

Aktivisti chceli krátko pred Vianocami motivovať ľudí, nech sa na chvíľu mäsa zbavia a radšej sa poobzerajú po alternatívach.

Len málo zákazníkov sa však nechalo presvedčiť, pretože mäso patrí do tradičných sviatočných jedál, ktoré nemajú záujem zo dňa na deň meniť. Na aktivistov bola zavolaná aj polícia, nikto však napokon nebol zatknutý a celý protest prebehol v pokoji.

Domov
Zdieľať
Diskusia