Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. decembra 2018, 11:23
Čas čítania 0:00
Martin Mičuda

O slovo sa hlási ďalší športový crossover. SQ2-ku ženie vpred až 300-koňový dvojliter

TECH AUDI
Uložiť Uložené

Najšportovejšia Q2-ka má sily na rozdávanie.

Príchod nového Audi SQ2 je pomerne netypický, keďže očakávaná novinka sa na internete už predčasom ukázala, dokonca bola k videniu aj na niekoľkých prehliadkach, až teraz nám ale automobilka sprístupňuje oficiálne fotografie a kompletné informácie. Úhlavný nepriateľ BMW X2 M35i a Mercedes-AMG GLA 45 je teda realitou a my ti ho predstavujeme.

Športová verzia sa napokon spolieha na štvorvalcový agregát, čím sa všetky kuloárne informácie o päťvalci zmietli zo stola. Tomu sa však nemožno čudovať, keďže 2,5-litrová jednotka by skôr pasovala k modelu RS Q2, o tom sa ale momentálne mlčí. Motor 2.0 TFSI disponuje výkonom 221 kW / 300 koní a krútiacim momentom 400 Nm. Agregát spolupracuje s 7-stupňovou dvojspojkovou prevodovkou S tronic a pohonom quattro (s hydraulickou spojkou).

audi
audi Zdroj: www.audi-mediacenter.com

Dynamicky strihnutý crossover dokáže akcelerovať na stovku za 4,8 sekundy, maximálna rýchlosť je pritom na úrovni 250 km/h. Štandardom je o 2 centimetre znížená svetlá výška karosérie, 18" disky, za príplatok ale nechýba ani o palec väčšie obutie. Ako prvé na pohľad zaujme špecificky vyplnená predná maska s výraznými vertikálnymi líniami, do oka ale padne aj vskutku veľká štvorica koncoviek výfuku.

V interiéri dizajnéri zvýraznili športové prvky, pribudli červené detaily či efektné dekóry. Samozrejmosťou je športový volant alebo príplatkový digitálny panel budíkov, ktorý je zabalený do rýdzo športového vizuálu s centrálne umiestneným tachometrom. Sedadlá s lepším bočným vedením kombinujú kožu a textil, v rámci ponuky bude ale možné siahnuť aj po alcantare. Novinka sa do predaja dostane na prelome rokov, cenové relácie zvernené zatiaľ neboli.

Domov
Zdieľať
Diskusia