Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. decembra 2018, 18:21
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Privolanie výjazdového lekára pre choré dieťa vyšlo mamičku na 90 €. Za vysokou cenou stojí zákonná úprava

ZAUJÍMAVOSTI DIEŤA
Uložiť Uložené

Začiatkom tohto roka by si za takýto výjazd neplatil ani 2 €.

Lenka z Bratislavy mala v priebehu jedného víkendu zájsť na pohotovosť na Kramároch, ktorá však bola preplnená, a tak so svojimi deťmi radšej odišla domov. Okrem zdržania mimo iného mali dokonca chytiť aj črevnú virózu.

Ako sa vyjadrila pre portál Bratislavských novín, vzhľadom na túto situáciu si privolala detského výjazdového lekára k sebe domov. Túto možnosť mala Lenka využiť v minulosti už niekoľkokrát, pričom za výjazd sa bežne platilo 1,99 €. Tentokrát si však od nej lekár vypýtal rovných 90 €.

Privolanie výjazdového lekára pre choré dieťa vyšlo mamičku na 90 €. Za vysokou cenou stojí zákonná úprava
Zdroj: FOTO TASR - Roman Hanc

Za zvýšenou cenou stojí ministerstvo zdravotníctva, ktoré zákonom zmenilo podmienky na prevádzku pohotovostí. Lekári z danej výjazdovej detskej pohotovosti nie sú od 1. júla tohto roku zazmluvnení so zdravotnými poisťovňami, a preto rodičia musia preplácať plnú sumu.

Rozhodli sme sa do výberového konania na prevádzku pohotovosti neprihlásiť, po novom by to bolo stratové,“ vyjadril sa pre Bratislavské noviny lekár detskej výjazdovej pohotovosti VYDEPO Patrik Karvan.

Odporúčané
Ukrajinské dievča vychovali psy: Keď Oxanu našli, nevedela rozprávať, len štekať. Chodila po štyroch a jedla odpadky Ukrajinské dievča vychovali psy: Keď Oxanu našli, nevedela rozprávať, len štekať. Chodila po štyroch a jedla odpadky 13. marca 2024, 16:30

Okrem možnosti navštívenia pohotovosti či zaplatenia plnej sumy za privolanie detskej výjazdovej pohotovosti existuje ešte možnosť zaplatenia ročného paušálu v sume 340 €, v rámci ktorého má predplatiteľ právo na privolanie detskej výjazdovej  pohotovosti bez ďalších poplatkov.

Domov
Zdieľať
Diskusia