Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. novembra 2018, 6:52
Čas čítania 0:00
Martin Mičuda

AMG si odnáša z Nürburgringu ďalší rekord. 510-koňové GLC 63 S sa stalo najrýchlejším SUV

TECH
Uložiť Uložené

Ešte predtým, ako sa na známy okruh vybrali odohrávať tradičné zimné práce, tu máme ďalší pozoruhodný rekord.

Značka Mercedes-Benz svojho času nepatrila medzi tie automobilky, ktoré s pravidelnosťou vysielali svoje športové počiny na známe okruhy s úmyslom stanoviť nový traťový rekord. V súčasnej dobe však trendy hovoria jasnou rečou a rekordný čas má z marketingového hľadiska očividne väčšiu ceny ako kedykoľvek predtým.

Uvedomovať si to zjavne začína aj nemecký výrobca prémiových automobilov, keďže za posledné roky sme boli svedkami hneď niekoľkých pozoruhodných rekordov z dielne AMG (GT R či GT 63 S). Najnovšie sa dozvedáme, že slávny Nürburgring si podmanil Mercedes-AMG GLC 63 S, ktorý stanovil rýchlostný rekord medzi SUV-čkami.

Stredne veľké SUV, ktorému pod kapotou bije 4-litrová V8-čka s výkonom 375 kW / 510 koní a 700 Nm, totiž pokorilo Severnú slučku v čase 7:49.369. Tým pádom prekonalo nielen vozy ako Range Rover Sport SVR, Porsche Cayenne Turbo S, ale aj Alfu Romeo Stelvio QV, a stalo sa  tak najrýchlejším sériovým SUV na Nürburgringu.

Domov
Zdieľať
Diskusia