Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. novembra 2018, 15:22
Čas čítania 0:00
Martin Mičuda

Prvé SUV z dielne Aston Martin už klope na dvere. Volá sa DBX a príde budúci rok

TECH
Uložiť Uložené

Vvýrobca výhradne športových automobilov chystá prvé SUV-čko.

Tak a už je to oficiálne. Ono, už dlhšie sa šepkalo o tom, že aj Aston Martin pristúpi na súčasný trend a predstaví svoje prvé SUV. Ľudia priamo zo strany automobilky boli ale zväčša na vyjadrenia zdržanliví.

Teraz je však všetko jasné, keďže samotná britská značka nám podhadzuje nielen potvrdzujúcu správu o vývoji vozidla tohto druhu, ale zároveň aj prvé oficiálne fotografie testovaného prototypu.

Zatiaľ žiadne bližšie informácie nepoznáme, vieme len to, že novinka ponesie názov DBX a promo zábery pochádzajú z lokality, kde sa odohráva šampionát WRC, presnejšie Rally Wales.

Úlohou automobilky je informovať svet o chystanom počine, ktorý sa v sériovej podobe odhalí približne o rok. Dovtedy budú prebiehať všetky testy a úkony spojené s vývojom automobilu, ktorý by sme ešte pred pár rokmi z dielne Aston Martin nečakali ani vo sne.

Prvé SUV z dielne Aston Martin už klope na dvere. Volá sa DBX a príde budúci rok
Zdroj: media.astonmartin.com

Otázkou zostáva, do akej miery sa Briti zamerajú na terénne vlastnosti. Každému je totiž jasné, že i keď sú SUV vozidlá veľmi populárne, nie je to prioritne kvôli ich terénnym vlastnostiam.

Platiť to určite bude aj pre DBX. Jeho najväčšou konkurenciou má byť Porsche Cayenne, Lamborghini Urus, Bentley Bentayga či Rolls-Royce Cullinan. Minimálne, čo sa exkluzívnosti týka. Ani jeden z týchto modelov pritom zďaleka nie je hlavne o teréne. Prvé terénne fotky DBX však rozhodne zaujmú, čím v konečnom dôsledku splnili cieľ.

Dodajme, že pod kapotou s najväčšou pravdepodobnosťou uvidíme hlavne osemvalcové motory. Tým pádom dôjde k prehĺbeniu spolupráce so značkou Mercedes-AMG, ktorá výkonné V8-čky dodáva do súčasných modelov.

Hovorí sa aj o dvanásťvalcovej verzii, v tomto prípade si ale dovolíme byť trochu zdržanlivejší, skôr sa prikláňame k hybridným verziám. Nechajme sa však prekvapiť.

Domov
Zdieľať
Diskusia