Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. novembra 2018, 17:23
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Bojovník zomrel po tvrdom knockoute v zápase boxu. Upadol do kómy a už sa neprebral

ŠPORT SMRŤ
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Brat skonštatoval, že by si bojovník želal rovnakú smrť.

Thajský box možno nie je populárny natoľko, ako bežný box či MMA, ale aj tak má na svete milióny fanúšikov. Mnohí z nich vytrvalo sledovali súboj talianskeho bojovníka Christiana Daghia, ktorý čelil Donovi Pareuangovi v boxe.

Vo finálovom kole podujatia WBC Asian Boxing Council si bojovníci nič nedarovali a Daghio nestrácal silu ani napriek tomu, že oslávil už 49. narodeniny. Talian sa do histórie thajského boxu zapísal obrovskými písmenami, pretože mal na svojom konte cez 200 zápasov a plánoval v kariére pokračovať ešte dlho.

Nezastavil ho pokročilý vek a neustále preukazoval svoje kvality v zápasoch proti výrazne mladším súperom. Milovaný šport sa mu však stal osudným. Pred takmer dvomi týždňami v zápase so spomínaným Donom Pareuangom inkasoval tvrdý knockout, po ktorom spadol na zem a ledva sa opäť postavil na nohy.

Nikdy sa nevzdával, avšak nasledujúcu spŕšku úderom už nedokázal opätovať a po rane do hlavy opäť padol ako podťatý. Pri páde si udrel hlavu a situácia už na prvý pohľad nevyzerala dobre. Daghio zostal na zemi nehybne ležať, pričom tvár sa mu skrútila do bolestivej grimasy, a rozhodca si rýchlo uvedomil, že potrebuje lekársku pomoc.

Odporúčané
Príbeh rádioaktívneho muža: plakal krv, nemal kožu a jeho DNA sa rozkladala zaživa. Lekárov prosil o smrť Príbeh rádioaktívneho muža: plakal krv, nemal kožu a jeho DNA sa rozkladala zaživa. Lekárov prosil o smrť 28. marca 2024, 9:30

Okamžite ho previezli do nemocnice v Bangkoku, lenže lekári mu už nevedeli pomôcť. V súboji si po úderoch a páde poškodil mozog, upadol do kómy a po pár dňoch v nemocnici zomrel.

Zanechal za sebou priateľku a malú päťročnú dcéru. Jeho brat Fabrizio sa pre médiá vyjadril, že nič neľutuje, pretože Christian chcel v ringu zostať až do konca svojho života, čo sa mu napokon tragicky podarilo dosiahnuť. Všetkým odkázal, že brat zomrel ako šampión, o čom svedčí až sedem titulov majstra sveta.

Domov
Zdieľať
Diskusia