Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. októbra 2018, 9:23
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Vegáni sa na internete rozčuľujú nad tým, že bankovky môžu obsahovať živočíšny tuk

ZAUJÍMAVOSTI AUSTRÁLIA VEGÁNSTVO
Uložiť Uložené

Austrálska banka prítomnosť vedľajšieho produktu potvrdila.

Na internete sa veľakrát objavia informácie o netradičných ingredienciách v jedle, ktoré pravidelne konzumujeme. Čo všetko sa však využíva pri výrobe bankoviek ale zisťuje len málokto.

Facebooková stránka Project Nightfall nedávno publikovala video, v ktorom ukazuje, že bankovky viac ako dvoch desiatok krajín pri výrobe spotrebúvajú zvierací loj.

Medzi dané krajiny patrí napríklad Austrália, Kanada, Veľká Británia, Malajzia a iné. Živočíšny produkt prítomný v bankovkách sa isteže nezhoduje s hodnotami ľudí podporujúcich rastlinnú stravu.

Tvorcovia videa divákovi prezradia, čo sa skrýva za tajomstvom kanadskej bankovky, ktorá zostane neporušená aj pod prúdom vody. Banky Austrálie i Veľkej Británie malú prítomnosť živočíšneho tuku v bankovkách oficiálne potvrdili.

Loj sa ale okrem bankoviek môže nachádzať v mydle, v krémoch, vo sviečkach a iných produktoch, ktoré zrejme v domácnosti vlastníš aj ty. Zatiaľ, čo sú niektorí podporovatelia neživočíšnej stravy z tohto zistenia v komentároch na internete pobúrení, všežravci si začali z veci samozrejme uťahovať.

Domov
Zdieľať
Diskusia