Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. októbra 2018, 9:51
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Na kalifornskej diaľnici havarovalo lietadlo ako z nacistickej Luftwaffe v druhej svetovej vojne

ZAUJÍMAVOSTI KALIFORNIA LIETADLO
Uložiť Uložené

Kalifornskí vodiči si mysleli, že majú halucinácie.

Vodiči na kalifornskej diaľnici 101 nemohli uveriť vlastným očiam, keď sa odrazu z neba zniesol priamo na vozovku pilot v lietadle nápadne pripomínajúcom stroje nacistického Nemecka.

Zatiaľ nevedno, aký problém donútil pilota núdzovo pristáť a havarovať uprostred diaľnice, ale treba mu zložiť hlbokú poklonu, pretože netrafil žiadne auto a dokonca ani sebe nespôsobil vážnejšie zranenia. Vodiči však zastavovali a fotili si úkaz, ktorý vyzeral ako vystrihnutý z filmov z druhej svetovej vojne a vložený do dnešnej reality v roku 2018. 

Policajti boli onedlho na mieste havárie a uviedli, že pilot z lietadla vyšiel po vlastných. Malo ísť o muža lietajúceho pre komerčné aerolínie s 30-ročnými skúsenosťami, takže ak musel núdzovo pristávať, zrejme vedel prečo. Lietadlo po náraze vzbĺklo a o uhasenie požiaru sa museli postarať hasiči.

Aj keď bolo v prvej chvíli záhadou, prečo lietadlo vyzerá ako stroj nacistického letectva Luftwaffe, majitelia lietadla to rýchlo vysvetlili. 

Nešlo ani o originálny nemecký stroj, ale o lietadlo North American Aviation T-6 Texan, ktoré sa často využíva na najrôznejšie spomienkové príležitosti. Majiteľmi bola skupina Condor Squadron lietajúca na leteckých dňoch či simulovaných bojoch, kde sa nacistické lietadlá oddávajú spojeneckým strojom. 

Domov
Zdieľať
Diskusia