Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. októbra 2018, 2:19
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Johnny Depp pravdepodobne ako Jack Sparrow končí. Disney najalo scenáristov Deadpoola, aby reštartovali Pirátov Karibiku

FILMY A SERIÁLY PIRÁTI KARIBIKU
Uložiť Uložené

Rhett Reese a Paul Wernick sa na hollywoodskom trhu stávajú žiadaným produktom.

Séria Pirátov Karibiku začala ešte v roku 2003. Postaral sa o to režisér The Ring Gore Verbinski, čo sme si spomínali aj v nedávnom článku. Odvtedy ubehlo 15 rokov a dočkali sme sa 4 ďalších pokračovaní. Kvalita síce postupne upadávala, až to pri štvorke vyzeralo fakt nezdravo, no Joachim Rønning a Espen Sandberg dokázali do plachiet Jacka Sparrowa vdýchnuť svieži morský vánok. 

Zďaleka to však nebol taký zázrak ako na začiatku. A to ani z hľadiska tržieb. Salazarova pomsta je najmenej zárobkovým sequelom, čo o mnohom vypovedá. Síce na seba hravo zarobila, ale išlo o mierne sklamanie a každému je jasné, že dnes sa z takejto veľkej série dá vyťažiť viac. A to si zrejme myslia aj u myšiaka.

Podľa Deadline totiž Disney najalo Rheta Reesa a Paula Wernicka, aby napísali scenár pre prípadný reboot celej ságy. Čo to reálne znamená? Že to nemusí byť ani 100 %-ná pravda, že sa môže nadviazať na koniec pätky, alebo že sa dočkáme aj kompletne nových postáv. Každý z nás by si asi prial, ak by skôr išlo o druhú možnosť. 

Johnny Depp pravdepodobne ako Jack Sparrow končí. Disney najalo scenáristov Deadpoola, aby reštartovali Pirátov Karibiku
Zdroj: Disney

Dodať Pirátom nový vzhľad, dostať ich na vrchol, no zároveň pracovať s obľúbenými postavami doplnenými o úplne nové. Koniec poslednej časti nakoniec dával divákom nádej, že sa vráti Davy Jones, nepochybne jedna z dvoch/troch najlepších postáv celej série. A my by sme boli pre. 

Odporúčané
Tvorca Černobylu natočí pre Disney reštart Pirátov Karibiku. Vráti sa Johnny Depp ako Jack Sparrow? Tvorca Černobylu natočí pre Disney reštart Pirátov Karibiku. Vráti sa Johnny Depp ako Jack Sparrow? 28. októbra 2019, 13:55

Davy Jones sa dostal zo svojho prekliatia, rovnako ako všetci členovia Holanďana. Je možné, že keď sa zlomil Poseidonov trojzubec, Willova kliatba sa zrušila a Davy sa tak mohol vrátiť z ríše mŕtvych, aby sa znovu staral o všetkých, ktorí umreli na mori. Logicky by sa mala zrušiť aj jeho kliatba, nejakým spôsobom však ožil. Určite nám to v ďalšom diele bude vysvetlené, dovtedy nám bude musieť stačiť to, že Davy je späť na žive.

V potitulkovej scéne Dead Men Tell no Tales totiž navštívil Willa Turnera a Elizabeth Turnerovú/Swanovú, pričom za sebou na podlahe zanechal kôrovce, ktoré zdobili jeho tvár. Ak by sa chcel len pomstiť, obidvoch by na mieste zabil, on však skôr pôjde buď po Jackovi alebo sa bude snažiť o niečo úplne iné.

Po 13 ročnej pauze by sa navyše na moria po Jackovom boku vrátili manželia Turneroví, takže by to zase také suché byť nemuselo (ak šestka vznikne, bude to pravdepodobne až o tri roky, čo bude 13 rokov po At World’s End).

Johnny Depp pravdepodobne ako Jack Sparrow končí. Disney najalo scenáristov Deadpoola, aby reštartovali Pirátov Karibiku
Zdroj: Disney

Prečo ale vôbec v nadpise spomíname Deppa? Nuž, ide o to, že Johnny si za posledné dva roky zavaril, Hollywood ho už tak veľkoryso po pleci netľapká a lepia sa na neho kauzy. Čo je ale najdôležitejšie, nedokáže sa správať na pľaci a inak tomu nebolo ani pri Dead Men Tell no Tales/Salazarovej pomste. 

Depp môže stále nalákať ľudí do kín a predstaviť si Pirátov bez Sparrowa je prakticky nemožné, ale je vysoká pravdepodobnosť, že sa o to v Disney pokúsia. A keďže sa o reboote hovorí práve teraz, kedy to má Depp skutočne blbé a nahlas sa hovorí o tom, že už nebude tvárou Pirátov... 

Ešte minulý rok sa pritom producent série Jerry Bruckheimer vyjadril v zmysle, že Piráti bez Johnnyho Deppa jednoducho zmysel nedávajú a nedokáže si tieto snímky bez Jacka Sparrowa vôbec predstaviť.

Avšak, vzhľadom na situáciu s Jamesom Gunnom, sa na túto problematiku musíme pozerať inými očami. V prípade ukončenia spolupráce s Deppom by sme sa ničomu nemohli čudovať, keďže Gunn má toho na rováši pravdepodobne menej. 

Na druhej strane, správy z augusta hovoria niečo iné. Aj keď je pravda, že na Deadline je väčšie spoľahnutie ako na GWW. Práve oni tvrdili, že Disney najalo scenáristov pätky, a teda Jeffa Nathansona a Terryho Rossia, aby napísali aj šestku. Myšiak by chcel, aby réžiu prevzal Joachim Rønning.

Ten režíroval aj päťku, a to spoločne s Espenom Sandbergom. Zatiaľ čo druhý menovaný natočil menšiu drámu Amundsen, Joachim sa zaviazal Disney a aktuálne pre nich točí Maleficent 2 s Angelinou Jolie. Hneď ako skončí, mal by pre Disney natočiť aj Pirátov 6, ktorí by teoreticky mohli prísť do kín v roku 2022. Ale to len v prípade, že prednosť nedostane reboot.

Ťažko povedať, čo si želáme najviac. Piráti si zaslúžia ďalší diel a zároveň aj originálny prístup, ktorí by scenáristi oboch dielov Deadpoola či Zombielandu určite dokázali zaobstarať. Či ale kvôli tomu chceme obetovať Sparrowa. Tak to zrejme nie. Aký je váš názor?

Domov
Zdieľať
Diskusia