Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. októbra 2018, 18:10
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Netflix ruší seriál Luke Cage. Jeho 3. série sa v dohľadnej dobe nedočkáme

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Po Iron Fistovi sa s nami lúči ďalší marvelovský hrdina.

Po zrušení seriálu Iron Fist prišiel na radu ďalší marvelovský hrdina, a síce Luke Cage. Po 2. sériách sa ho Netflix rozhodol stopnúť. Toto rozhodnutie nepochybne viacerých divákov prekvapilo, keďže len nedávno sa zdalo, že 3. séria je nevyhnuteľná.

Ale napokon je všetko inak. Koniec však nastal pomerne rýchlo a muselo sa udiať niečo naozaj zásadné, keďže podľa portálu Deadline sa tvorcovia behom posledných 48 hodín rozišli na kreatívnych rozdieloch a štýle režírovania seriálu.

Netflix ruší seriál Luke Cage. Jeho 3. série sa v dohľadnej dobe nedočkáme
Zdroj: Netflix

Showrunner Cheo Hodari Coker sa so správou o skončení seriálu podelil na svojom twitterovom účte. Poďakoval v ňom Marvelu, Netflixu a scenáristom, ako aj hercom a celému štábu. Keďže Marvel má pod palcom Disney, niektorí vkladali nádej práve do Myšiaka. Momentálne sa však 3. séria Luka Cagea neplánuje.

Pritom ide o odlišný prípad, než akým bol Iron Fist. Luke Cage bol pozitívne prijatý kritikou aj divákmi. Druhá séria má na Rotten Tomatoes výborné hodnotenie 83% (prvá dokonca 94%). Je teda možné predpokladať, že časom sa Luke Cage v nejakej podobe na obrazovky vráti.

Fanúšikovia dokonca navrhli, aby sa projekty Iron Fist a Luke Cage spojili dohromady pod názvom Heroes For Hire (tak, ako je tomu aj v komiksoch). Spoločne sme ich mohli vidieť napríklad v projekte The Defenders. Z marvelovských seriálov nám teda napokon ostali len Daredevil, Jessica Jones a The Punisher.

V 2. sérii sa Luke Cage sa stal po očistení svojho mena nepriestrelnou celebritou ulíc Harlemu, s čím zároveň prichádza aj väčšia potreba ochraňovať komunitu a nájsť svoje limity. Nový nepriateľ ho však donúti balansovať na hrane, ktorá oddeľuje hrdinov od záporákov.

Anketa:
Mrzí vás zrušenie Luka Cagea?
Rozhodne áno, bol to skvelý seriál
Nie, nikdy ma nebavil
Rozhodne áno, bol to skvelý seriál
73 %
263 Hlasov
Nie, nikdy ma nebavil
27 %
99 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia