Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. októbra 2018, 18:47
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Investori Facebooku sa chcú zbaviť Marka Zuckerberga. Žiadajú dôležitú zmenu v štruktúre riadenia sociálnej siete

TECH FACEBOOK
Uložiť Uložené

Samotný Zuckerberg však môže návrh zablokovať.

Sociálna sieť Facebook zažila katastrofálne posledné mesiace. Najskôr vyšlo na povrch zneužitie miliónov účtov a osobných informácií firmou Cambridge Analytica na manipuláciu volieb, potom sociálna sieť zverejnila otrasné finančné výsledky a najnovšie sa zmieta v problémoch po dlhodobom útoku, ktorý ohrozil skoro 30 miliónov účtov.

Na čele Facebooku od založenia stojí Mark Zuckerberg, avšak Mark postupom času stráca podporu.

Aj keď o svojej budúcnosti ako generálny riaditeľ a predseda predstavenstva v jednej osobe rozhoduje úplne sám, pretože vlastní dostatočný počet správnych akcií, aby mal nadpolovičnú väčšinu v hlasovaní, neustále sa ozývajú nové hlasy nespokojných investorov.


Po fiasku z minulých mesiacov sa najnovšie ozvali štyria významní inštitucionálni investori, ktorí vyjadrili podporu návrhu z dielne investora Trillium Asset Management.

Zástupcovia organizácie žiadali, aby sa vo Facebooku konečne oddelila funkcia riaditeľa a predsedu predstavenstva, keďže momentálne obe zastáva Zuckerberg a nikto nemá dostatok právomoci na intenzívnejšiu kontrolu.

Odporúčané
Meta oslovila 6 talentovaných Slovákov, aby svojím umením poukázali na šírenie hoaxov v spoločnosti. Pozri si, čo vytvorili Meta oslovila 6 talentovaných Slovákov, aby svojím umením poukázali na šírenie hoaxov v spoločnosti. Pozri si, čo vytvorili 4. júla 2023, 10:00

Investori Scott Stringer, Michael Frerichs, Seth Magaziner a Joe Torsella vyžadujú oddelenie funkcií a vymenovanie nezávislého odborníka za predsedu predstavenstva.

Facebook by sa vďaka tejto zmene mal stať transparentnejším a progresívnejším, pretože podľa investorov Zuckerberg svojimi rozhodnutiami spoločnosť brzdí.

Veria, že nezávislý predseda by pomohol Facebooku získať stratenú reputáciu medzi bežnými ľuďmi aj akcionármi a stabilizoval by situáciu. Ako však uvádza Business Insider, návrh aj tak nemá veľkú šancu na úspech, pretože Zuckerberg očividne o svoje spojené pozície prísť nechce. 

Domov
Zdieľať
Diskusia