Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. októbra 2018, 19:08
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Nórsky model Gustav je najmladším miliardárom na svete. Nemá frajerku a vlastní obrovský rybársky biznis

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Na prevzatie biznisu od otca však zatiaľ nie je pripravený.

Otec mu v roku 2013 daroval takmer polovicu jednej z najväčších lososových fariem na svete a Gustav Witzoe odvtedy patrí medzi najmladších miliardárov na svete. Ak si kategóriu miliardárov rozdelíme na ženskú a mužskú časť, tak v tej mužskej neexistuje nikto mladší ako on, lenže v tej ženskej ho dve mladé slečny predbehli.

Gustav skoro spolovice vlastní farmu Salmar ASA, ktorá ročne spracuje cez 130-tisíc ton lososov, a tak niet divu, že hodnota majetku jej vlastníkov od založenia v roku 1991 narástla do výšin.

Rodičia stále mladého 25-ročného Nóra po pár rokoch rozmýšľali, či urobili dobré rozhodnutie, keď toľko majetku prepísali na v tom čase 19-ročného tínedžera, ale z Gustava sa vykľul rozumný mladý muž.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Gustav Magnar Witzøe (@guswitzoe),

Sám uznal, že firmu nedokáže riadiť, pretože na poste jej šéfa musí pôsobiť rozhľadený odborník s prirodzenou autoritou, ktorú by si on nevedel získať len preto, že je synom zakladateľa.

Svoj majetok vo výške približne 2,8 miliardy eur si preto v posledných rokoch užíva efektívnejšie. Cestuje po svete, raduje sa z luxusných áut a stará sa o svojho psa, pričom pri návšteve jeho profilu na Instagrame by si zrejme nepovedal, že sa pozeráš na najmladšieho miliardára na svete.

Zbytočne na sociálnu sieť nepridáva provokatívne fotky s kopami peňazí ani hriešne drahými autami, ale iba občas sa pochváli novou hračkou alebo zážitkov. Gustav pritom už dávnejšie podpísal zmluvu s modelingovou agentúrou Team Models, a tak sympatickú tvár využíva aj v módnom biznise.

Momentálne teda prenechal riadiacu stoličku na farme svojmu otcovi, ktorý firmu vedie od jej založenia, a on radšej investuje do menších a lokálnych projektov. Zrejme na nich nezarobí miliardy, ale tie už koniec koncov nepotrebuje.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Gustav Magnar Witzøe (@guswitzoe),

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Gustav Magnar Witzøe (@guswitzoe),

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Gustav Magnar Witzøe (@guswitzoe),

Domov
Zdieľať
Diskusia