Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. októbra 2018, 13:16
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Nadal neváhal a po záplavách na Malorke sa pustil do odpratávania bahna. Postihnutým poskytol aj strechu nad hlavou

ŠPORT RAFAEL NADAL
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Španielsky tenista na rodnej Malorke pridal ruku k dielu.

Španielsky ostrov Malorka pred pár dňami postihli bleskové záplavy. Silné zrážky nad jednou oblasťou spôsobili, že sa cez mesto Sant Llorenc des Cardassar prehnal obrovský prúd bahna a vody.

Očití svedkovia hovorili, že záplavy trvali možno 10 minút, avšak následky budú miestni odpratávať ešte dlhé týždne.


Pri záplavách prišlo o život minimálne 12 ľudí, množstvo obyvateľov stratilo strechu nad hlavou či automobily, a tak si miestni pomáhali ako bolo možné. V tom čase sa v oblasti nachádzala aj španielska tenisová legenda Rafael Nadal.

Rafa sa narodil v meste Manacor, ktoré s mestom Sant Llorenc des Cardassar susedí, a tak si neváhal obuť gumáky, vzal do ruky nástroje a pomôcť pri odpratávaní natečeného bahna.

Tenista dokonca poskytol ľuďom bez strechy nad hlavou dočasné útočisko vo svojej tenisovej akadémii, kde je samozrejme dostatok miesta na núdzové prespanie. Svoj smútok napísal aj na sociálnu sieť Twitter, kde vyjadril úprimnú sústrasť pozostalým.

Domov
Zdieľať
Diskusia