Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. septembra 2018, 16:10
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Prezident Realu Madrid otvorene prezradil, prečo Cristiano Ronaldo odišiel z klubu do talianskeho Juventusu

ŠPORT CRISTIANO RONALDO REAL MADRID
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Florentino Pérez viac nechcel zatajovať Cristianove dôvody.

Letný prestup Cristiana Ronalda väčšinu fanúšikov prekvapil. Portugalčan síce naznačoval zmenu situáciu už po výhre v Lige majstrov, ale nikto neveril, že naozaj zo Španielska odíde.

V médiách sa odvtedy špekulovalo o tom, že Cristiano si pokazil vzťah s prezidentom Florentinom Pérezom, potreboval novú výzvu či chcel opustiť krajinu kvôli problémom s daňovým úradom.

Pérez preto po dlhšom čase v rozhovore uviedol všetko na správnu mieru a porozprával novinárom o tom, ako sa vlastne Ronaldo dostal z Realu Madrid do Talianska.

Prezident Realu Madrid otvorene prezradil, prečo Cristiano Ronaldo odišiel z klubu do talianskeho Juventusu
Zdroj: TASR/AP

Aj keď mal Ronaldo astronomickú výkupnú klauzulu, Florentino prízvukoval, že klauzuly väčšinou neexistujú na to, aby boli vyplatené. Stalo sa tak síce v prípade Neymara, ale miliardu eur by za Portugalčana nikto nezaplatil.

Klub sa preto pustil do vyjednávania a Pérez je dnes spokojný s výslednou čiastkou, pretože by vraj viac peňazí z Juventusu nevytrieskal.

Ďalej priznal, že Madrid nechcel Ronalda predávať, ale on urobil rozhodnutie z osobných dôvodov, a tak klub pochopil, že nemá zmysel ho držať. Otvorili mu dvere aj vďaka tomu, čo všetko pre Real Madrid za takmer 10 rokov urobil.

Pérez zložil Ronaldovi aj poklonu, pretože ho označil za najlepšieho hráča Realu Madrid v histórii spoločne s legendárnym Alfredom Di Stéfanom.

Domov
Zdieľať
Diskusia