Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. septembra 2018, 14:53
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Slovensko na konci víkendu zasiahne víchrica. Silný vietor s rýchlosťou cez 100 km/h zaúraduje v Bratislave aj na horách

ZAUJÍMAVOSTI ORKÁN POČASIE SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Počasie sa pri búrkach a tlakovej níži postavilo na hlavu.

Slovensko zasiahlo náhle ochladenie. Najmä na západe krajiny sa mohli obyvatelia prebúdzať do chladného a upršaného rána po tom, čo včera pobehovali v krátkom rukáve a kraťasoch.

Nad Európou momentálne zúri búrka Elena, ktorá už dostala dve rozličné mená Bronagh či Knud od Britov a švédov, a zasiahne aj naše územie. Jej silu včera pocítili v Nemecku aj Česku, zatiaľ čo prvé náznaky búrok a silnejšieho vetra prišli na Slovensko cez noc.

Sila búrky by však podľa meteorológov mala vzrastať počas víkendu a naplno sa rozpúta až v pondelok.

Slovensko na konci víkendu zasiahne víchrica. Silný vietor s rýchlosťou cez 100 km/h zaúraduje v Bratislave aj na horách
Zdroj: Ilustračné foto: TASR/Milan Kapusta

Vietor bude na viacerých miestach Slovenska fúkať rýchlosťou až 70 kilometrov za hodinu, čo síce znie oproti nedávnym hurikánom a tajfúnom v USA a na Filipínach ako mierna rýchlosť, avšak oficiálne už je klasifikovaná ako víchrica.

Vyšplhať by sa mohla až na rýchlosť 100 kilometrov za hodinu a to už nie je žiadna sranda. Najviac postihnutá by mala byť Podunajská nížina a aj keď sa neočakávajú závažné škody, možno si to odnesie zopár stromov, ktoré by mohli poškodiť majetok.

Odporúčané
Neďaleko Slovenska vystúpi Travis Scott či Nicki Minaj. Na ktoré koncerty a festivaly sa oplatí ísť toto leto? (PREHĽAD) Neďaleko Slovenska vystúpi Travis Scott či Nicki Minaj. Na ktoré koncerty a festivaly sa oplatí ísť toto leto? (PREHĽAD) 16. apríla 2024, 12:30

Ako uvádza portál iMeteo.sk, popri búrke Elena vznikla nad Atlantickým oceánom tlaková níž Fabienne, ktorá nás zasiahne koncom víkendu a vietor by pri nej mal fúkať rýchlosťou nad 100 kilometrov za hodinu nielen na horách, ale dokonca v nárazoch aj v Bratislave.

Domov
Zdieľať
Diskusia