Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
16. septembra 2018, 11:15
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Ako sa Red Skull dostal na Vormir a odkiaľ toho toľko vedel o Soul Stone?

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Red Skullove znalosti o fungovaní vesmíru sú na veľmi vysokej úrovni.

Fanúšikovia marveloviek sa pri sledovaní Infinity War dočkali viacerých menších či väčších zvratov a prekvapení. Medzi ne dozaista patril aj príchod záporáka menom Red Skull.

Ešte pred jeho odhalením však musela Gamora svojmu adoptívnemu otcovi Thanosovi prezradiť, kde sa nachádza záhadný Soul Stone. Predstierala však, že miesto ďalšieho Infinity Stone jednoducho nepozná.

K pravde ju Thanos donútil až mučením Gamorinej sestry Nebuly, kvôli čomu nakoniec Gamora povolila a vykríkla názov miesta, kde na Thanosa a jej dcéru čakal Johann Schmidt alias Red Skull.

Ten Thanosovi a Gamore na planéte Vormir vysvetlil, že na získanie ďalšieho Infinity Stone bude treba obetovať to, čo miluje najviac. Gamora sa síce potešila, pretože podľa jej názoru Thanos nikdy nikoho a nič nemiloval, no opak bol pravdou.

Predtým, než svoju "dcéru" zhodil z útesu, vyronil nad jej stratou slzu.

Scéna divákov dojala jednak smrťou jednej z hlavných hrdiniek, no zároveň aj tým, že najväčší zloduch dokázal prejaviť svoje city. Nakoniec teda takzvaný Soul Stone padol do jeho rúk.

Okrem poriadnych emócií nám ale predstavená scéna priniesla aj jednu podstatnú otázku. Odkiaľ vzal Red Skull také vzácne vedomosti?

Odpoveď nám dáva nová publikácia s názvom The Marvel Cinematic Universe Visual Dictionary.

Kniha má byť viac-menej iba prehľadnou rekapituláciou predošlého diania všetkých doposiaľ natočených marveloviek s množstvom ilustrácií.

Okrem predostrenia starého známeho však občas ponúkne aj malý detail, ktorý má šancu odhaliť väčšie záhady. A práve v tomto bode sa dostávame k Red Skullovi a jeho vedomostiach o záhadnom Soul Stone.

Vráťme sa na chvíľu k snímke Captain America: The First Avenger, kde sa vtedajšiemu veliteľovi nacistickej HYDRY Red Skullovi podarilo vypátrať Space Stone – Tesseract (ten neskôr vlastnil Loki a následne Thanos).

Johann Schmidt alias Red Skull veril, že s pomocou moci Tesseractu sa dokáže odpojiť od Tretej ríše nacistického Nemecka a ovládnuť celý svet.

Okrem toho však v starom nórskom kostole v mestečku Tønsberg našiel aj akúsi pozemskú verziu knihy Yggdrasill, obsahujúcu históriu vesmíru.

Podobný Yggdrasil sa mal nachádzať aj v Asgarde. Vo filme Thor: The Dark World sa kniha dostáva na scénu v momente, kedy si Odin pozve svojho syna Thora a jeho priateľku Jane Foster do jeho vlastných komnát. 

Odin Thorovi rozpráva o určitých "relikviách", ktoré tu boli ešte pred Veľkým treskom. I keď sa spomína, že veľká časť textu má byť len mytológiou, Red Skull Yggdrasil vnímal ako pravdu.

Aj z tohto dôvodu môžeme predpokladať, že vedomosti týkajúce sa vesmíru a Infinity Stones môžu byť u Red Skulla na pomerne vysokej úrovni.

Ako sa Red Skull dostal na Vormir a odkiaľ toho toľko vedel o Soul Stone?
Zdroj: Marvel

Je teda veľmi pravdepodobné, že medzi dostupnými informáciami sa dostal i k časti o Soul Stone. Tam sa zrejme dočítal aj o jedinej možnosti získania tohto konkrétneho Kameňa nekonečna, a teda „a soul for a soul“ – duša (milovaného) za dušu (Soul Stone).

Na Red Skullovu smolu mu ale tieto vedomosti nepriniesli žiadnu vytúženú moc. Pri manipulovaní s Tesseractom (Space Stone) na konci udalostí First Avengers sa mu jeho snaha vypomstila.

Až do Infinity War sme sa nazdávali, že charizmatický záporák je nadobro preč. Ako už ale vieme, bol iba prenesený na planétu Vormir, kde sa stal nedobrovoľným strážcom Soul Stone.

Dlhých 73 rokov na opustenej planéte bez akéhokoľvek náznaku života z neho zjavne spravilo tichú a (možno aj) pokornú bytosť.

Filmári nám však zatiaľ nevysvetlili, prečo sa práve on musel stať strážcom tajomného Soul Stone. Ide o určitú formu pokánia za nedbalé manipulovanie s Tesseractom (Space Stone)?

Tejto možnosti by celkom nahrávali Red Skullove slová: „Pred dávnou dobou som taktiež hľadal Kamene nekonečna... dokonca som jeden z nich držal v ruke. Ale ten ma vyhnal až sem, aby som ostatných navádzal k pokladu, ktorý nemôžem nikdy mať."

Ako sa Red Skull dostal na Vormir a odkiaľ toho toľko vedel o Soul Stone?
Zdroj: Marvel

Jedným z možných vysvetlení by bol aj fakt, že Soul Stone sa nemôže zjaviť nikomu, kto nie je schopný milovať (alebo teda nemá osobu, ku ktorej prechováva city). Možno aj z tohto dôvodu bol Red Skull iba ochrancom a strážcom, no nikdy nie majiteľom Soul Stone.

Po Infinity War sa mnohí fanúškovia ďalej pýtali, čo sa vlastne stane s Red Skullom? Ide predsa o strážcu bez predmetu, ktorý by ochraňoval.

Režiséri Anthony a Joe Russovci prostredníctvom sociálnej siete Twitter prezradili, že charizmatický záporák môže už konečne odísť z Vormiru a pokojne sa vydať na lov Infinity Stones.

Tie ale momentálne vlastný Mad Titan Thanos, a tak by si musel Red Skull na svoju pravú chvíľu zrejme ešte len počkať. Aj tak by sme ale jeho prítomnosť v ďalších filmoch uvítali. A čo vy?

Anketa:
Potešil by vás Red Skullov ďalší návrat do MCU?
Áno.
Nie.
Áno.
83 %
1357 Hlasov
Nie.
17 %
270 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia