Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. septembra 2018, 17:54
Čas čítania 0:00
Martin Mičuda

Extrémne upravený 680-koňový Jaguar chce byť najrýchlejším SUV na svete

TECH TUNING
Uložiť Uložené

F-Pace vo verzii SVR prešiel kompletnou úpravou.

Už v roku 2014 britská tuningová firma Lister Motor Company oznámila oživenie svojho pôsobenia, čo niekoľko mesiacov na to potvrdil príchod upraveného modelu F-Type. Práve vozidlá Jaguar boli podstatou predošlej aktivity spoločnosti, ktorá sa opäť sústredí na aftermarketové vylepšovanie. V úvode roka nás pritom kompetentní oboznámili o plánoch postaviť najrýchlejšie SUV na svete, no a v tomto momente sa plány stávajú skutočnosťou.

Lister totiž ukazuje finálnu podobu svojho najnovšieho výtvoru. Ten nesie názov LFP, pričom ako jasne naznačuje finálna podoba, ako základ tentokrát poslúžil Jaguar F-Pace v najvýkonnejšom vyhotovení SVR. Podstata úprav teda tkvie vo vyladení 5-litrového osemvalca s pôvodným výkonom 405 kW/550 koní. Lister informuje o tom, že výsledkom je výkon na úrovni približne 507 kW/680 koní, vďaka čomu dokáže upravené SUV uháňať rýchlosťou až 320 km/h.

Extrémne upravený 680-koňový Jaguar chce byť najrýchlejším SUV na svete
Zdroj: www.lister.com

Azda ešte zaujímavejší je časový údaj o akcelerácii z 0 na 100 km/h, keďže takto vyladený F-Pace to má zvládnuť len za 3,5 sekundy. V zmysle autorov celého projektu má ísť o vôbec najrýchlejšie SUV na svete, i keď tento fakt je popri modelom ako Bentayga, Urus či Grand Cherokee Trackhawk vskutku diskutabilný.

Odporúčané
Mansory extrémnym výtvorom presviedča, že Defender nepatrí len do terénu Mansory extrémnym výtvorom presviedča, že Defender nepatrí len do terénu 19. októbra 2023, 11:30

Pravdou však je, že technici a dizajnéri sa s novým F-Pacom slušne vyhrali. A to či už po stránke techniky, ale aj samotného dizajnu. Ako naznačujú oficiálne fotografie, exteriér i interiér novinky vyzerá mimoriadne atraktívne. Môžu za to nielen nové nádstavce, vysunuté blatníky, veľké kolesá, ale aj zaujímavá farebná konfigurácia, ktorá jasne naznačuje, že nejde o klasické SUV. Na záver dodajme, že Lister Motor Company si tento počin cení na čiastku 140-tisíc britských libier, pričom vzniknúť má len 250 kusov.

Domov
Zdieľať
Diskusia