Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. septembra 2018, 16:08
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Sledujte hodinu krvavých záberov z Resident Evil 2. Pripravte sa na úzke koridory a zombíkov, ktorých nezabije ani 10 headshotov

TECH
Uložiť Uložené

R2MAKE v celej svojej kráse. Zabudnite však na akčný rambo štýl.

Resident Evil zažíva skvelé obdobie. Tragické filmy skončili a keď budeme ignorovať Umbrella Corps, po slabšej šestke dorazili už len kvalitné hry. Najprv to bolo Revelations 2 v co-op, čo sa rovnalo zábavnému zážitku, no a neskôr nasledoval aj revolučný siedmy diel.

RE 7: Biohazard bol totiž prvýkrát v sérii hrateľný z pohľadu prvej osoby, pričom podporoval aj PSVR. Nepochybne ide o najlepšiu hru pre virtuálnu realitu od Sony a zážitok, na aký žiadny hráč nezabudne. 

Budúcnosť série sa tak javila veľmi svetlá. V týchto chvíľach je vo vývoji zrejme ďalší klasický akčný titul (možno aj s lokálnym coop), pričom rátame aj s pokračovaním Biohazardu. Každý by si teda mal prísť na svoje.

Najbližšie to bude platiť pre fanúšikov pomalších dielov s odolnejšími zombíkmi, puzzle, hádankami, úzkymi koridormi pri pohľade spoza ramena. Taký bude remake Resident Evil 2 v hlavných úlohách s Leonom a Claire – sestrou Chrisa Redfielda. 

Sledujte hodinu krvavých záberov z Resident Evil 2. Pripravte sa na úzke koridory a zombíkov, ktorých nezabije ani 10 headshotov
Zdroj: Capcom

Remake vyzerá v každom ohľade jednoducho úžasne. Grafické spracovanie oplýva tým najlepším, čo multiplatformové tituly môžu v súčasnosti ponúknuť.

R2MAKE dorazí po niečo vyše 20 rokoch od vydania pôvodného titulu. Príbehová kostra pritom ostane rovnaká. Pripravte sa však na zmenu tempa a sled udalostí, ktorí sa poprehadzuje.

Ani Marvin tentoraz neumrie hneď, ako ho stretnete. Autori sú presvedčení, že zmeny, ktoré urobili, príbehu výrazne pomohli.

Podobne je na tom aj prostredie. Vývojári pridali nejaké miestnosti a priestory navyše, roztiahli hraciu dobu, pridali puzzle a hádanky, a rovnako tak sa zrejme dočkáme aj nejakých nových zbraní a vylepšení.


Manažérka pre komunitu už v jednom z videí nižšie potvrdila, že prítomné budú aj upgrady, minimálne čo sa zbraní týka. Mapy jednotlivých budov a poschodí sú väčšie a dôležitý bude aj backtracking, a teda sprístupňovanie oblastí zo začiatku hry v jej neskoršej fáze.

Čím sa však bude RE2 skutočne vyznačovať? V prvom rade môžete z gameplayov vidieť dôraz na temné zákutia policajnej stanice, úzke koridory, strašidelnú atmosféru a pomalé tempo. Nečakajte žiadne kopy z otočky, šprintovanie a hordy zombíkov. 

Už jeden z nich s vami dokáže zatočiť. Aby ste ho zložili, budete potrebovať veľké množstvo nábojov. V gameplayi nižšie nakoniec vidíme, ako obéznejší zombík vytrvá aj po 10 zásahoch do hlavy. 

S brokovnicou to však už bude jednoduchšie a hlavne zábavnejšie. Hra totiž bude násilná a brutálna a zobrazovanie odtrhnutých končatín v nej bude bežné. Rovnako tak uvidíme zdeformované telá nemŕtvych po zásahu z brokovnice, rozštiepené hlavy a podobne. 

Fanúšikovia gore si na tomto titule zaiste pochutnajú. Rovnako tak si hru užijú hráči ako ja, ktorí v survival hororoch obľubujú item management. Inými slovami, dávajte si bacha, koľko nábojov miniete, či radšej nezvolíte stealth prístup a či sa vám oplatí preskúmať celé okolie. 

Sledujte hodinu krvavých záberov z Resident Evil 2. Pripravte sa na úzke koridory a zombíkov, ktorých nezabije ani 10 headshotov
Zdroj: Capcom
Sledujte hodinu krvavých záberov z Resident Evil 2. Pripravte sa na úzke koridory a zombíkov, ktorých nezabije ani 10 headshotov
Zdroj: Capcom

Leon ani Claire nie sú protagonisti GTA, a tak so sebou môžu niesť len určite množstvo zásob a zbraní. Nakoniec, aj to môžete vidieť vo videách nižšie. 

Od oznámenia na E3 sme v týchto záberoch vídavali len Leona, no prednedávnom nám Capcom ukázal aj hranie za Claire. Tá sa okrem iného stretne aj s Birkinom, ktorý prešiel značným a nielen vizuálnym upgradom. 

Zapracovalo sa taktiež na dialógoch a celkovom znení hry. Bude dospelejšia a serióznejšia, pričom bude vzhľadom na dobu aj aktuálnejšia. 

Hra bude reálnejšia, čo znamená, že ani taká Ada nebude utekať zombíkom v sexy priľahlých červených šatách. 

Jediné, čo by som zatiaľ vytkol, sú rovnaké heslá a riešenia hádaniek ako v origináli. Snáď to ale nebude platiť pre všetky puzzle.

Pár drobností:

  • Vracajú sa "herbs" a teda liečivé rastlinky
  • okrem klasických zbraní budú prítomné aj "subweapons", ktorými sa budete môcť brániť (ako napríklad nôž na oslobodenie z objatia zombíka
  • vracia sa aj strelný prach. Vďaka nemu si hráč bude môcť vytvoriť viacero druhov nábojov
  • možnosť zabedniť okná, aby sa cez ne do miestnosti nedostali neželaní hostia

Resident Evil 2 Remake vyjde na PS4, Xbox One a PC 25. januára 2019 a zatiaľ to vyzerá na jeden z najlepších survival hororov vôbec. 

Domov
Zdieľať
Diskusia