Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. augusta 2018, 11:40
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Grécky Assassin’s Creed, Cyberpunk, návrat Danteho v DmC 5 či originálny Biomutant. Sledujte najnovšie zábery z očakávaných videohier

TECH
Uložiť Uložené

Gamescom ponúkol mnoho skvelých oznámení, videí a predstavení nových hier.

Gamescom 2018 je, zdá sa, definitívne za nami. Posledné dva-tri dni k nám prúdili všelijaké oznámenie, novinky či videá z herného sveta, až sa ich nakopilo toľko, že potrebovali väčší článok.

Samostatne sme vás informovali o Metro Exodus a novom horore od Supermassive Games (Until Dawn) s názvom The Dark Pictures: Man of Medan. Ide o prvý z viacerých pripravovaných hororov, takže sa máme na čo tešiť. Už len dúfať, že sa raz dočkáme aj sequelu k Until Dawn. 

Dnes však o inom. Začneme hneď zhurta, a to najnovším prírastkom do série Assassin’s Creed. Odyssey sa, ako už iste viete, pozrie do Grécka v časoch najväčších filozofov a bojov. 

A keďže nám Ubisoft sľúbil, že budúci rok si dá sériu pauzu, hráči by sa na ten prichádzajúci mali naladiť. 

Niektorým fanúšikom vadí, že sa séria postupne uberá viac sci-fi/fantasy než historickým štýlom, pričom sa pravdepodobne dočkáme plnohodnotného RPG titulu. Ostáva dúfať, že reskin Origins nesklame a hráčov uspokojí. Dozvieme sa to už 5. októbra, kedy titul vychádza na PlayStation 4, Xbox One a PC

PS: V hre sa nachádza údajne až 30 hodín cutscén. Pravdepodobne sú však do toho zahrnuté aj rozhovory. 


Biomutant – 2019 (PC, Xbox One, PS4)

Originálne vyzerajúca open world hra bude zrejme príjemným osviežením v nabitej sezóne, niekedy bohužiaľ aj bezduchých, akčných casual titulov s RPG prvkami. Hneď na začiatku si vytvoríte svojho vlastného mutanta, charakterové črty a fyzické predispozície a môžete vyraziť na veľké dobrodružstvo. 

Gameplay odhaľuje hlavne súboje. Combat pripomína klasické sci-fi rubačky, pričom behanie po štyroch už teraz vyzerá nesmierne zábavne. Snáď sa nám hra odhalí ešte viac v komentovanom videu od vývojárov a cieleným predstavením jednotlivých hrateľnostných aspektov. 

Stále nevieme, na akej úrovni bude príbehová časť, ale dúfame, že nebude len na okresu. Potenciál je tu veľký, snáď nás teda Biomutant nesklame.


Devil May Cry 5 – 8. marec 2019 (PC, Xbox One, PS4)

Akčné rubačky s príšerami, Nerom, Dantem a neznámou 3. hrateľnou postavou v 60 FPS už o pol roka. Capcom nás zatiaľ zoznamuje hlavne s Nerom a jeho akrobatickými pohybmi. Po tomto videu nám je už jasné, že to bude zábavné. A zároveň si fanúšikovia série určite povedia, že ide o úctyhodného nástupcu hlavnej série. 


Nezabúdame ani na najmenšiu current gen konzolu na trhu. Switch predstavil množstvo indie titulov, pričom niektoré vyjdú už čoskoro. Taký Bad North je k dispozícii už teraz a pokiaľ máte radi podobné "malé" hry, určite sa vám niečo zapáči. 

K tomu si pripočítajte mecha-exkluzivitu vyvíjanú špeciálne pre Switch. 


Sekiro: Shadows Die Twice – 22. marec 2019 (PC, Xbox One, PS4)

V marci bude rušno. Okrem DMC 5 totiž vychádza aj nová akčná sekačka Sekiro: Shadows Die Twice. Miyazaki zvolil trochu inú cestu než pri Dark Souls a Bloodborne a výsledok je lákavý. Hák, ktorým skrátie vzdialenosť medzi nepriateľmi, ale aj budovami, jednorázové oživenie po zabití nepriateľom, ninja vybavenie a technologické gadgety...

Sekiro vyzerá stále ako klasická akčná hra od From Software, no osvieženie v podobe celkom nových hrateľnostných mechaník prospeje každému hráčovi a fanúšikovi ich tvorby. 

Hra sa vám najlepšie predstaví sama, takže šup-šup, čumte na prvé poriadne gameplay video. 


Pre "Soulsborne" fanúšikov tu máme ešte jeden bonusík. Predstavujeme vám indie projekt Tunic, kde sa z pohľadu z vrchu budete prebíjať otravnými nepriateľmi, ktorých sa skutočne len tak ľahko nezbavíte.


Cyberpunk 2077 - ???

Okrem nešťastného tweetu sa našťastie Poliaci prezentovali aj niečím pozitívnym. V podstate sme vďaka 4 novým screenom konečne nazreli na First Person pohľad akčného open world sci-fi. 

A musíme poznamenať, že hra vyzerá úžasne. Je pravda, že sme čakali Witchera v Cyberpunkovom prostredí a pri oznámení FPS a prvom gameplayi sme boli mierne sklamaní, no pomaly sa nám znova nádej vracia "do sŕdc". 

Okrem obrázkov tu máme aj oznámenie ohľadom mobilných hier. CD Projekt Red bude spolupracovať so spoločnosťou Spokko, ktorá pre nich vytvorí mobilné hry podľa ich značiek (Witcher, Cyberpunk).

Grécky Assassin’s Creed, Cyberpunk, návrat Danteho v DmC 5 či originálny Biomutant. Sledujte najnovšie zábery z očakávaných videohier
Zdroj: CDPR
Grécky Assassin’s Creed, Cyberpunk, návrat Danteho v DmC 5 či originálny Biomutant. Sledujte najnovšie zábery z očakávaných videohier
Zdroj: CDPR
Grécky Assassin’s Creed, Cyberpunk, návrat Danteho v DmC 5 či originálny Biomutant. Sledujte najnovšie zábery z očakávaných videohier
Zdroj: CDPR
Grécky Assassin’s Creed, Cyberpunk, návrat Danteho v DmC 5 či originálny Biomutant. Sledujte najnovšie zábery z očakávaných videohier
Zdroj: CDPR

Battlefield 5 – 19. október (PC, Xbox One, PS4)

Presne takto mali šikovníci z DICE prezentovať druhú svetovú už od začiatku. Bohužiaľ, hráči sú mierne sklamaní a nevedia, čo presne majú čakať. K tomu videu sa navyše veľa z nich nedostane. 

Vy však áno, a preto sa môžete rozhodnúť, či tomu dáte šancu. Nakoniec, už o dva týždne sa dočkáme Open Bety. Stáť vás nebude nič, takže vám radím vyskúšať ju. Podľa mňa pôjde o ďalší hrateľnostne vynikajúci Battlefield a One-ko dostane viac než dôstojného zástupcu. My sa už nevieme dočkať. 

Epizodické psycho od tvorcov Life is Strange. Aké hry vám to pripomína?

Vývojári z Dontnod konečne odprezentovali gameplay pre očakávané pokračovanie Life is Strange. Spoznávame sa s celkom novým prostredím, postavami a hernými mechanizmami. Zatiaľ si vôbec nie sme istí, či sa do príbehu dostanú ďalšie nadprirodzené aspekty, v každom prípade by nemalo ísť o priemerný titul.  

Prvá z 5 epizód dorazí na PC, PS4 a Xbox One 27. septembra. 

Po Overcooked 2 si môžete s kamarátmi/partnerom zahrať v pokračovaní Guacamalee, šialenej "mexickej" metroidvanii s local coop až pre 4 hráčov. Vyšla totiž už dnes.

Darksiders 3 – 27. november 2018 (PC, Xbox One, PS4)

Po 6 rokoch séria Darksiders pokračuje. Osobne to vidím tak, že v prípade komerčného úspechu dorazí aj 4. diel a nakoniec možno záverečný piaty. To mi je však tak trochu jedno, keďže ma bavila len dvojka a combat systém s "lasom" v trojke mi veľmi nešmakuje.

Svojich fanúšikov si však Darksiders určite nájde. A po videu nižšie aj možno medzi vami.

A Plague Tale: Innocence – 2019 (PC, Xbox One, PS4)

Originálne vyzerajúci titul nás predvedie do zamorených oblastí čias minulých, kedy sa súrodenci pokúsia prežiť jednak proti nástrahám chorôb, jednak proti ľuďom, ktorí ich majú v hľadáčiku. Čaká vás pomalší postup, stealth, hádanky a podobne. 

Ak ste si užili Surge rovnako ako ja, z krátkeho gameplay traileru budete nadšení. Vyzerá to skutočne ako plnohodnotné pokračovanie, ktoré povznesie kvalitné aspekty prvého dielu ešte vyššie. Samozrejme, dočkáme sa aj noviniek, hlavne čo sa prostredia týka. Vydania sa zrejme dočkáme v lete 2019.

Samozrejme, na Gamescome bolo prítomných oveľa viac hier, no a vy viete o tých najhlavnejších. Opomenuli sme akurát Resident Evil 2. Ten neskôr dostane samostatný článok.

Domov
Zdieľať
Diskusia