Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. augusta 2018, 11:10
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Starý Talian spadol do obrovskej diery v múzeu, lebo neveril, že nie je iba namaľovaná

KULTÚRA
Uložiť Uložené

Taliansky dôchodca musel dieru vyskúšať na vlastnej koži.

Človek by si myslel, že podobné situácie sa odohrávajú len v rozprávkach. Taliansky senior však svojím rozhodnutím všetkých presvedčil, že to tak nie je. Na návšteve v portugalskom múzeu Serralves Museum v meste Porto ho zaujalo umelecké dielo Descent Into Limbo od Anisha Kapoora.

Ako už názov napovedá, návštevníci by mali mať z diela patričný rešpekt, pretože by do pomyselnej čiernej prázdnoty nechcel padnúť nikto z nás.

Napriek tomu sa Talian potreboval na vlastnej koži presvedčiť o tom, že múzeum neklame a namiesto skutočnej viac než 2 metre hlbokej diery na podlahe umelec Kapoor iba nenamaľoval na zem čierny kruh.

Dielo Descent Into Limbo je v skutočnosti diera v podlahe, ktorá je namaľovaná takou čiernou farbou, že na prvý pohľad vyzerá, ako keby stratila svoju hĺbku a bola iba obyčajným kruhom.

Starší Talian však zistil, že umelec ani múzeum neklamali. Okolo diery je síce umiestnených viacero varovných plagátov a zamestnanci múzea hlásia, aby sa návštevníci nepribližovali, lenže Talian suverénne vykročil dopredu a odrazu ho nebolo.

Spadol priamo do diery a po páde z takmer 2,5 metra ho museli previezť do nemocnice a hospitalizovať. Múzeum po páde dielo na chvíľu uzavrelo, ale plánuje ho čoskoro opätovne otvoriť.

Starý Talian spadol do obrovskej diery v múzeu, lebo neveril, že nie je iba namaľovaná
Zdroj: Serralves Museum
Domov
Zdieľať
Diskusia