Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. augusta 2018, 13:12
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Maskotom slovenských MS v hokeji sa stal folklórny medveď, ktorého meno zatiaľ nepoznáme

ŠPORT HOKEJ
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Majstrovstvá sveta nás na Slovensku čakajú už budúci rok.

Väčšina z nás si určite spomína na maskota prvých majstrovstiev sveta, ktoré sa uskutočnili na slovenskej pôde. V roku 2011 nás zastupoval vlk Gooly, ktorý vyvolal roztržité reakcie, pretože mnohým ľuďom nepadol do oka, zatiaľ čo veľkej časti fanúšikov bol sympatický.

Po ôsmich rokoch dostalo Slovensko šancu na reparát a vlka Goolyho vystriedal medveď. Nie je jasné, ako bude znieť jeho meno, pretože práve meno majú momentálne šancu vybrať fanúšikovia v hlasovaní na Facebooku.

Organizátori majstrovstiev mali v užšom výbere maskotov hneď tri zvieratá, pričom vyberali medzi baranom, vlkom a medveďom. Baran zrejme nie je najreprezentatívnejší symbol Slovenska, vlka sme už mali v minulosti, a tak padol výber na medveďa.

Maca síce obliekli do hokejového výstroja, ale pripravili si preňho aj viacero tradičných folklórnych doplnkov. Opasok poriadneho baču, pastiersky klobúk či pohyb ako z choreografie ľudových tancov dopĺňajú národnú identitu.

Organizátori zároveň veria, že medveďa si obľúbia všetci fanúšikovia bez ohľadu na to, ktorú krajinu budú podporovať. Keby si chcel medveďa pomenovať práve ty, určite sa zapoj do súťaže na oficiálnej stránke MS v hokeji 2019.

Domov
Zdieľať
Diskusia