Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. augusta 2018, 15:18
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Zbohatol na Bitcoine ako 22-ročný, teraz ho podvodníci pripravili o 24 miliónov. Fínsky mladík si musí búchať hlavu o stenu

TECH BITCOIN KRYPTOMENY
Uložiť Uložené

Naivný Aarni chcel investovať svoje peniaze do kasína.

Svet kryptomien je v dnešnej dobe mimoriadne nebezpečný a plný nástrah. Ani najstaršia kryptomena Bitcoin nie je o nič menej náchylná na podvody, o čom sa presvedčil mladý milionár z Fínska.

Iba 22-ročný Aarni Otava Saarimma v minulosti zarobil desiatky miliónov dolárov vďaka rozumnej investícii do Bitcoinu, lenže v lete minulého roku doplatil na svoju naivitu.

Aarni dostal od skupiny mužov z Thajska vynikajúcu ponuku investovať do nových projektov. Jedným z projektov malo byť kasíno, kde vznikne nová kryptomena a bude sa používať priamo pri hrách v Macau, čo je celosvetové srdce hazardu a gamblingu.

Zbohatol na Bitcoine ako 22-ročný, teraz ho podvodníci pripravili o 24 miliónov. Fínsky mladík si musí búchať hlavu o stenu
Zdroj: TASR/AP

Fín uveril mužom natoľko, že zobral svojich 5 565,4 Bitcoinov vo vtedajšej hodnote 24 miliónov dolárov a zveril ich do rúk údajných podnikateľských partnerov. Samozrejme, odvtedy už svoje peniaze nikdy nevidel a muži ho dokonca zobrali aj do spomínaného kasína, kde vraj bude nová minca Dragon Coin používaná.

Po čase aj Fín pochopil, že sa nechal nachytať, tak podvod nahlásil thajskej polícii a miestni vyšetrovatelia po mesiacoch práce a stopovania peňazí vypátrali páchateľov.

Odporúčané
Koľko by si mal dnes peňazí, ak by si pred desiatimi rokmi investoval do bitcoinu, akcií Netflixu alebo si kúpil byt v Bratislave? Koľko by si mal dnes peňazí, ak by si pred desiatimi rokmi investoval do bitcoinu, akcií Netflixu alebo si kúpil byt v Bratislave? 17. mája 2023, 14:30

Muži si Bitcoiny vymenili za thajskú menu, poslali ich na viacero účtov a napokon nakúpili pozemky, na čo im však policajti prišli. Zatiaľ nie je jasné, či Fín svoje peniaze ešte niekedy uvidí, ale s najväčšou pravdepodobnosťou sa mu vráti len zlomok.

Domov
Zdieľať
Diskusia