Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. augusta 2018 o 15:54
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Nový Macko Pú sa vraj podobá na čínskeho prezidenta, a tak disneyovku s Ewanom McGregorom v krajine premietať nebudú

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Prirovnávanie Macka Pú k prezidentovi údajne podkopáva dôstojnosť prezidentského úradu.

Disneyovka Christopher Robin sa môže s kinodistribúciou v Číne rozlúčiť. Odôvodnenie rozhodnutia síce čínske úrady neuviedli, ale najpravdepodobnejšou príčinou je dlhodobá snaha o cenzurovanie tejto roztomilej postavičky.

Nevinný Macko Pú sa stal nežiaducim v období, kedy internetom začali kolovať obrázky, ktoré porovnávali animovanú postavičku s čínskym prezidentom Si Ťin-pchingom.

Prvou fotografiou porovnávajúcou hlavu Číny s Mackom Pú sa stal záber na Baracka Obamu kráčajúceho vedľa Si Ťin-pchinga.

 

Winnie The XING!!!! #dank #danky #dankymemes #barackobamamemes #winnie #xijingping

Príspevok, ktorý zdieľa GMEMEZz (@gmemezz),

Postupom času podobné zosmiešňujúce obrázky začali v krajine naberať na popularite, a tak sa čínski cenzori pustili do boja proti "nebezpečnému" Mackovi Pú.

Podľa politologickej skupiny Global Risk Insights je dôvod prečo cenzori mažú akúkoľvek zmienku o kreslenej postavičke viac než jasný. Zosmiešňujúce príspevky údajne predstavujú pre Komunistickú stranu Číny snahu podkopanie dôstojnosti prezidentského úradu a samotného prezidenta Si Ťin-pchinga.

Slováci a Česi sa však našťastie žiadneho zákazu ohľadom snímky Christopher Robin báť nemusia. Novinka je u nás naplánovaná na 23. augusta (srpen) 2018.

Domov
Zdieľať
Diskusia