Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
28. júla 2018, 17:17
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Hra Fortnite už stihla premeniť svojho zakladateľa na miliardára. Herný fenomén by mal dosiahnuť tržby cez 2 miliardy

TECH FORTNITE
Uložiť Uložené

Štúdio Epic Games sa vďaka úspechu Fortnite usmieva od ucha k uchu.

Len nedávno oslavovala hra Fortnite svoje prvé výročie a najväčšie herné štúdiá v biznise len závistlivo sledovali, aký veľký úspech za ten čas dosiahla. Fortnite bolo prvýkrát vydané ako platená hra za 40 dolárov, ale tvorcovia onedlho premenili hru na koncept "battle royale" a dali ju k dispozícii úplne zadarmo, pričom profitujú najmä z nákupov priamo v hre.

Za uplynulý rok si hru zahralo viac ako 125 miliónov hráčov a noví užívatelia pribúdajú aj dnes, čo je v hernom priemysle obrovský úspech. Vďaka úspechu sa raduje aj zakladateľ štúdia Epic Games Tim Sweeney. Bloomberg informoval o tom, že Sweeney sa vďaka fenomenálnemu úspechu Fortnite stal miliardárom, čo z neho robí len druhého miliardára v hernom priemysle. Prvým sa už dávnejšie stal Gabe Newell zo spoločnosti Valve.


Úspech Fortnite zdvihol hodnotu štúdia Epic Games na 5 až 8 miliárd dolárov. Sweeney je aj dnes väčšinovým vlastníkom spoločnosti, ktorú pred dlhými rokmi sám zakladal, a tak sa z neho stal miliardár. Analytici dokonca odhadujú, že Fortnite by malo do konca roku 2018 zaknihovať tržby cez 2 miliardy dolárov, pričom od zverejnenia v septembri minulého roku až do začiatku júna 2018 zarobila hra už 1,2 miliardy.

Odporúčané
Slovenský youtuber Halien skončil za mrežami. Za biznis s kokaínom a extázou mu hrozí až 15 rokov Slovenský youtuber Halien skončil za mrežami. Za biznis s kokaínom a extázou mu hrozí až 15 rokov 31. októbra 2023, 11:30

Štúdio však pri obrovskom príleve peňazí nezabúda ani na svojich hráčov, pretože v období od 2018 do 2019 plánuje rozdať cez 100 miliónov dolárov v rámci ocenení na turnajoch. Sweeney očividne vie, čo na dnešného hráča platí, a uvidíme, či Fortnite dokáže podobný úspech udržiavať aj naďalej.


Domov
Zdieľať
Diskusia