Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. júla 2018, 22:20
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Na Instagrame si vieš kúpiť už aj ľudské pozostatky. Ceny za kosti či lebky užívatelia zverejňujú v popisoch

ZAUJÍMAVOSTI INSTAGRAM
Uložiť Uložené

Sociálna sieť Instagram má veľké množstvo využití.

Na sociálnych sieťach by si dnes našiel prakticky čokoľvek. Nech už samotné spoločnosti neustále upravujú svoje pravidlá a zásady, užívatelia si aj tak vždy nájdu cestu, ako na sieť dostať aj to, čo by tam nemalo vôbec byť. Aj vďaka tomu si dnes na Instagrame vieš veľmi jednoducho kúpiť aj časti tiel mŕtvych ľudí.

Všetko od lebiek po kosti sa dá nakúpiť pomocou zopár klikov. Na Instagrame existuje viacero profilov, ktoré v popisoch svojich fotografií zanechávajú rovno aj ceny artefaktov. Keby si mal náhodou záujem o ľudskú lebku, vyšla by ťa na zopár stoviek eur, zatiaľ čo ľudské nohy či ľudskú čeľusť vieš zohnať aj za 75 či 100 eur.

Vo svete a najmä na internete je vybudovaná veľká komunita ľudí, ktorých obchodovanie s ľudskými pozostatkami fascinuje, a tak niet divu, že existujú profily s desiatkami tisíc fanúšikmi.

Ľudská kostra

Pri obchodovaní s ľudskými kosťami si však treba dávať pozor na viacero vecí. Väčšina obchodníkov si síce dáva dobrý pozor na to, či kupujú pozostatky od overeného predajcu aj s potrebnými dokumentmi, lenže množstvo pofidérnejších predajcov môže obchodovať s kosťami, ktoré boli v minulosti ukradnuté.

Odporúčané
Daniel má 26 rokov a pracuje ako traktorista. Na poli som stretol medveďa, v hlavnej sezóne sa dá zarobiť až 3 500 eur (ROZHOVOR) Daniel má 26 rokov a pracuje ako traktorista. Na poli som stretol medveďa, v hlavnej sezóne sa dá zarobiť až 3 500 eur (ROZHOVOR) 10. apríla 2024, 9:30

Množstvo kostí pochádza napríklad zo zubárskych ambulancií, kde kedysi lekári museli mať povinne aj ľudskú lebku, avšak zdrojov pozostatkov je omnoho viac. Obchodníci sa vytešujú najmä z toho, že väčšina štátov v Spojených štátoch amerických či vo všeobecnosti vo svete nereguluje kúpu a predaj ľudských kostí natoľko, ako obchodovanie so vzácnymi zvieracími pozostatkami, a tak je biznis jednoduchší.

Na Slovenskom internete by si pritom skutočnú lebku na predaj hľadal len veľmi ťažko. Pri nasledujúcich exponátoch stačí rozkliknúť samotný obrázok a prezrieť si celé profily jednotlivých predajcov, kde v popisoch nájdeš aj konkrétne ceny. Za ľudskú kostru chcel predajca 1700 eur, pričom ľudské plody či semenníky väčšinou zostávajú v súkromných zbierkach a predávajú sa diskrétnejšie, ale šanca je očividne aj na Instagrame. Predaj sa dohaduje občas aj priamo v komentároch.

Ľudské chodidlá na predaj

Kúpiť vieš aj ľudskú čeľusť

Ľudská lebka

Ľudská lebka

Ľudský plod

Ľudské semenníky

Prívesok z ľudskej lebky

Ľudský plod

 

Domov
Zdieľať
Diskusia