Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. júla 2018, 13:01
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Cyklista Gilbert po desivom páde ukázal zlomené jabĺčko a spadol aj Sagan. Narazil si vraj zadok o kameň, ale v pretekoch pokračuje

ŠPORT PETER SAGAN TOUR DE FRANCE
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Cyklistické preteky Tour de France znovu poznačili viaceré pády.

Na cyklistických pretekoch Tour de France nikdy nebola núdza o pády. Mimoriadne rýchle zjazdy z hornatejších častí či náhle zaváhanie uprostred pelotónu vedia mať aj katastrofické následky. Na rýchle zjazdy v posledných dvoch etapách doplatili hneď dvaja známi cyklisti.

Philippe Gilbert spadol v zákrute pri zjazde z Col de Porter d‘Aspet, pretože nezvládol zatočiť a prepadol cez múrik. Doudieral sa, ale nezostal ležať na zemi a o chvíľu sa už vyšplhal späť na cestu, kde chvíľku otrasený posedel a vybral sa naspäť na bicykel.

Pri páde si zlomil jabĺčko v kolene, a tak aj so zlomeninou prešiel nasledujúcich 60 kilometrov, čo si vyžiadalo nepríjemné úroky po skončení etapy. Na sociálne siete zavesil cyklista fotku svojich nôh, pričom ľavá bola neprirodzene napuchnutá po tvrdej záťaži aj so zlomeninou jabĺčka. Na Tour de France samozrejme po páde nebude môcť pokračovať.

Lepšie dopadol Slovák Peter Sagan. Len štyri etapy pred koncom celej Tour de France a s matematickou istotou výhry zeleného dresu ho bicykel rovnako zradil pri zjazde. Peter si našťastie pri páde nič nezlomil, čo ukázali až nasledujúce vyšetrenia, a našiel si čas aj zavtipkovať pre médiá. Vraj si zadok poriadne narazil o tvrdý kameň, ale Tour de France pokračuje a do Paríža si v nedeľu príde po zaslúžené víťazstvo v bodovacej súťaži.

 Philippe Gilbert


Peter Sagan

 

Příspěvek sdílený Peter Sagan (@petosagan),

Domov
Zdieľať
Diskusia