Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
24. júla 2018, 16:47
Čas čítania 0:00
Daniel Mikolášik

Instagram prichádza s vysvetlením, akým spôsobom určuje poradie divákov stories. Na horných priečkach nemusia byť len tvoji stalkeri

TECH INSTAGRAM
Uložiť Uložené

Produktový manažér pre Instagram Home sa konečne vyjadril, ako vlastne funguje algoritmus poradia divákov pod príbehom.

Presne pred dvomi rokmi sa Instagram rozhodol inšpirovať konkurenčným Snapchatom, a pridať tak funkciu Stories alebo Príbeh, ktorá sa mimoriadne osvedčila a mnoho používateľov ju začalo plne využívať. Instagram Stories je vynikajúci prostriedok na vzájomnú interakciu medzi užívateľmi, no pre mnohých aj nástroj, ako ľudí ľahko a beztrestne stalkovať. To však vyvoláva otázky, kto si vlastne naše profily pozerá najčastejšie a sú to tie profily, ktoré sa nachádzajú na horných priečkach medzi divákmi?

Ako určite vieš, po pridaní fotky či videa do príbehu môžeš po celých 24 hodín sledovať, kto všetko si tvoj príspevok pozrel. Medzi divákmi neexistuje žiadne chronologické poradie, no možno si si všimol, že niektoré profily sa opakovane dostávajú na prvé miesta v zozname takmer pod každým príspevkom. Ak ťa zaujíma, prečo to tak je, máme pre teba dobrú správu. Instagram to totiž konečne prezradil.

Doteraz nikto netušil, ako vlastne funguje algoritmus, na základe ktorého sa vytvára jednotlivé poradie divákov príbehu. Avšak vo videu od portálu The Verge sa produktový manažér pre Instagram Home Julian Gutman vyjadril, že na prvých priečkach v zozname divákov sa vo väčšine prípadov nenachádzajú len tvoji stalkeri, no najmä užívatelia, ktorých profily ty sám často navštevuješ, píšeš si s nimi cez Direct Messages, lajkuješ a komentuješ im príspevky či odpovedáš na ich príbehy.

Ide vlastne o používateľov, s ktorými máš najčastejšiu interakciu v rámci aplikácie. Značnú úlohu v tom hrá taktiež aj aktivita na domovskej platforme Facebook, s ktorou má mnoho ľudí svoj instagramový profil prepojený. Mnohí tomu však neveria a na stránke Reddit zdieľajú rôzne situácie a experimenty, v ktorých sa utvrdzujú o opaku, no stále ide len o nepotvrdené dohady.

Domov
Zdieľať
Diskusia