Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. júla 2018, 16:23
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Peter Sagan skončil v 8. etape na štvrtom a nakoniec druhom mieste. Slovák na Deň dobytia Bastily preteky vo Francúzsku neovládol

ŠPORT PETER SAGAN TOUR DE FRANCE
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Slovenský cyklista po včerajšom treťom mieste skončil štvrtý.

Po včerajšej rovinatej a zároveň aj najdlhšej etape na Tour de France nás čakala 8. etapa s podobným profilom. Nebola taká dlhá a štartovalo sa o čosi skôr ako včera, pričom medzi najväčších favoritov určite patrí aj Peter Sagan.

Vo včerajšej etape skončil na slušnom treťom mieste a udržal si náskok na čele bodovacej súťaže. Na víťazstvo v dnešných pretekoch však budú pomýšľať aj vyhlásení šprintéri ako Greipel či Kittel, takže Peťo to nebude mať v záverečnom špurte najľahšie.

Dnešná etapa napriek svojmu celkom rovinatému profilu obsahuje aj dve horské prémie. Bod za víťazstvo tej prvej si na svoje konto pripísal Marco Minnaard, v druhej zase dominoval Fabien Grellier. Po horských prémiách prišla na rad aj rýchlostná prémia, o ktorú mal samozrejme záujem aj Peter Sagan.


Odporúčané
17. etapa Tour de France: Záverečný špurt vedúcej dvojice celkového poradia pre Pogačara, no žltý dres drží bezpečne Vingegaard 17. etapa Tour de France: Záverečný špurt vedúcej dvojice celkového poradia pre Pogačara, no žltý dres drží bezpečne Vingegaard 20. júla 2022, 17:04

Slovák síce nemohol získať plný počet bodov, pretože ten uchmatol Fabien Grellier a hneď za ním aj Marco Minnaard v úniku, ale Peter si za štvrté miesto pripísal na konto 13 bodov. O dva menej získal Gaviria, takže Slovák si o čosi zase navýšil náskok v bodovacej súťaži.

Približne 30 kilometrov pred koncom sa dvaja cyklisti stále držali na čele v úniku a pelotón na nich strácal viac ako 2 minúty. Nešlo o likvidačný náskok, a tak hlavný balík napokon únik pohltil a pred cieľom už bolo všetko pripravené na to, aby si to o víťazstvo zase rozdali najväčší šprintérski favoriti spoločne s Petrom Saganom. 

Slovák sa v špurte dostal do vedúcej pozície príliš skoro a napokon ho predbehli traja cyklisti. Zvíťazil Dylan Groenewegen, druhý skončil André Greipel a tretí zase Fernando Gaviria. Greipel s Gaviriom však boli neskôr za incident krátko pred koncom penalizovaní, a tak sa Sagan dodatočne dostal na druhú priečku.

Domov
Zdieľať
Diskusia