Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. júla 2018, 9:46
Čas čítania 0:00
Martin Mičuda

BMW vylepšuje svoj šoférsky klenot k dokonalosti. Z karbónovej M2-ky srší rešpekt

TECH BMW
Uložiť Uložené

Už čoskoro sa jednotlivé súčasti dostanú do sériového predaja.

Pri príležitosti tohtoročného Festival of Speed v britskom Goodwoode spoznáme opäť viaceré pozoruhodné kúsky. Jedným z prvých je patrične vylepšené BMW M2, ktoré s dodatkom M Performance Parts Concept jasne poukazuje na to, ako si bude môcť zákazník svoj exemplár vyšperkovať. Ako totiž naznačuje samotný názov, podstatou novinky sú príplatkové interiérové a exteriérové prvky. Ich spoločným menovateľom je nielen atraktívnejší zjav, ale hlavne nižšia váha.

Kompletný kit zabezpečuje úbytok hmotnosti až 60 kilogramov, čo je opäť nemalý progres v porovnaní s už v štandarde citeľne odľahčenou M2-kou. Exkluzivitka sa predstavuje nalakovaná čiernou farbou Frozen Black s výraznými zlatými doplnkami a nápismi z ponuky M Performance. Samozrejme, ako tušíte, vo veci sú predovšetkým uhlíkové vlákna.

BMW vylepšuje svoj šoférsky klenot k dokonalosti. Z karbónovej M2-ky srší rešpekt
Zdroj: www.press.bmwgroup.com

Exteriér počíta s výraznou mriežkou chladiča, ktorá je doplnená zlatou linkou. Kapota znižuje hmotnosť oproti štandardne dodávanému komponentu o osem kilogramov. Karbónové predné panely ušetria ďalšie tri kilogramy a zároveň zlepšujú aerodynamiku. Špičkovou kvalitou a individuálnym vzhľadom sa vyznačujú aj karbónové krídelká v prednom blatníku a na prahoch, kde dostali zlatú linku.

Odporúčané
BMW odhalilo model X2 druhej generácie, ktorý prichádza nielen s extravagantnejším dizajnom, ale aj v čisto elektrickej verzii BMW odhalilo model X2 druhej generácie, ktorý prichádza nielen s extravagantnejším dizajnom, ale aj v čisto elektrickej verzii 14. októbra 2023, 10:00

Zvlášť výnimočná je karbónová strecha, ktorá znižuje hmotnosť vozidla o ďalších 6 kilogramov a zároveň posúva ťažisko vozidla nižšie k vozovke. Kompletná súprava 19" diskov M Performance Y-spoke 763M v zlatej farbe Frozen Gold so semi-slick pneumatikami vytvára ďalší vizuálne príťažlivý prvok, pričom je o 6 kilogramov ľahšia ako štandardné disky. Pod nimi nájdeme obrovské 18" brzdy. Čerešničkou na torte je špecifické karbónové veko kufra či difúzor, čím dochádza dokopy k ďalšiemu ubýtku hmotnosti o približne 6 kg.

 

BMW vylepšuje svoj šoférsky klenot k dokonalosti. Z karbónovej M2-ky srší rešpekt
Zdroj: www.press.bmwgroup.com

V interiéri napokon nájdeme početnejšie zastúpenú Alcantaru a karbónové vlákna. Karbónové škrupinové sedadlá M Performance (-9 kg) so zlatým kontrastným prešívaním majú zaručiť excelentné držanie tela aj pri mimoriadne dynamickej jazde. Alcantara je hlavným prvkom aj na odľahčených zadných sedadlách (-13 kg). Okrem laserom grafírovaného loga M dostali aj kontrastné zlaté prešívanie.

Táto kombinácia sa spolu s koženými poťahmi nachádza aj na dverách a bočných výplniach. Nezameniteľný pocit z automobilových pretekov sa do interiéru prenáša aj v podobe volantu M Performance Pro, na ktorom sa taktiež nachádza zlaté kontrastné prešívanie. Na záver dodajme, že k dispozícii bude aj odpruženie s vinutými pružinami – znižujú M2-ku o ďalších 20 milimetrov. Technológia odpruženia poskytuje nezávislé nastavenie kompresie v 12 rôznych stupňoch a odskoku v 16 rôznych stupňoch. Všetky spomenuté novinky budú v ponuke aj osobitne pre súčasných majiteľov M2-iek.

Domov
Zdieľať
Diskusia