Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. júla 2018, 14:03
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Všetkých 12 chlapcov uväznených v thajskej jaskyni je úspešne vonku!

ZAUJÍMAVOSTI JASKYŇA THAJSKO
Uložiť Uložené

Záchranná akcia dospela po troch dňoch ku úspešnému koncu.

Záchrana 12 chlapcov uväznených so svojím futbalovým trénerom v thajskej jaskyni dopadla úspešne. Posledné tri dni celý svet držal palce elitným potápačom, aby zvládli náročnú úlohu, ktorá pred nimi stála. V zatopenej thajskej jaskyni neboli ideálne podmienky na potápanie, ale záchranný tím cez víkend rozhodol, že futbalistov nemôžu nechať v tmavej jaskyni až do konca monzúnového obdobia.


Akcia bola napokon rozdelená na tri časti, pretože v nedeľu vyšla prvá štvorica, včera evakuácia chlapcov pokračovala a dnes potápači úspešne vytiahli aj posledného dvanásteho chlapca. Všetkých svojich zverencov pripravoval na dlhú cestu cez jaskyňu 25-ročný tréner, ktorý pochopiteľne zostal dnu ako posledný a chlapci dostali prednosť. Napokon prišlo potvrdenie, že aj tréner je úspešne vonku.

Na internete sa objavili informácie o tom, že chlapcom záchranári podávali sedatíva, čo sa neukázalo ako pravdivá správa. Chlapci dostali len lieky proti úzkosti, pričom podobné užívali aj potápači, aby predišli prípadnej panike v úzkych chodbách, čo by mohlo skončiť tragicky. Chlapci boli po jednom vyťahovaní zo vstupu do jaskyne a následne prevezení do neďalekej nemocnice, kde zostávajú oddelení od pacientov, pretože záchranári mali obavy z prípadnej infekcie. Momentálne sa čaká už len na štyroch potápačov, ktorí sa o chlapcov starali po ich objavení.

Odporúčané
PELIKÁN SPUSTIL MEGAAKCIU NA LETENKY: Do týchto 6 obľúbených ázijských krajín sa dostaneš o stovky eur lacnejšie PELIKÁN SPUSTIL MEGAAKCIU NA LETENKY: Do týchto 6 obľúbených ázijských krajín sa dostaneš o stovky eur lacnejšie 5. marca 2024, 16:00


Domov
Zdieľať
Diskusia