Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. júla 2018, 17:27
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Peter Sagan nedal konkurencii šancu a zvíťazil v 2. etape na Tour de France

ŠPORT PETER SAGAN TOUR DE FRANCE
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Cyklista tentokrát záver zvládol na výbornú.

Prvá etapa tohtoročnej Tour de France neskončila pre Petra Sagana ideálne, pretože Slovák skončil na druhej priečke, ale o prvenstvo prišiel v tesnom súboji s kolumbijským cyklistom Gaviriom. Peter si chcel v druhej etape napraviť chuť, na čo sa mu naskytla aj parádna príležitosť, pretože jej profil bol rovinatý, čo mu samozrejme vyhovovalo.

Na štart novej etapy si dokonca nevzal zelený dres, pretože radšej pokračoval v dúhovom drese majstra sveta. Zelený dres mu prislúchal, pretože Gaviria mal na sebe žltý a Sagan ako momentálne druhý pretekár v bodovacej súťaži mal obliekať práve zelený, avšak Slovák ho prenechal tretiemu Kittelovi.


Hneď v úvode druhej etapy sa do úniku vydali traja cyklisti. Najdlhšie sa na čele pred pelotónom udržiaval Sylvain Chavanel, ktorý vďaka tomu vyhral aj šprintérsku prémiu, ale Peter Sagan skončil hneď za ním, keď porazil svojich konkurentov z pelotónu. Ešte 25 kilometrov pred koncom Chavanel po neuveriteľnom výkone zostával na čele, lenže pelotón postupne pretekára v úniku doťahoval a nenechal si utiecť skupinový špurt na posledných stovkách metrov.

Odporúčané
17. etapa Tour de France: Záverečný špurt vedúcej dvojice celkového poradia pre Pogačara, no žltý dres drží bezpečne Vingegaard 17. etapa Tour de France: Záverečný špurt vedúcej dvojice celkového poradia pre Pogačara, no žltý dres drží bezpečne Vingegaard 20. júla 2022, 17:04

Špurt po včerajšej prehre Sagan zvládol na výbornú a zaknihoval ďalšie cenné etapové víťazstvo na Tour de France. Záver bol síce ochudobnený, pretože veľké množstvo pretekárov spadlo krátko pred koncom a medzi nimi aj Gaviria, ale Peter Sagan si aj skupinový špurt veľmi solídne postrážil a vyhral už 9. etapu na Tour de France.


Domov
Zdieľať
Diskusia