Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. júla 2018, 15:46
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Peter Sagan skončil v 1. etape Tour de France na druhej priečke!

ŠPORT PETER SAGAN TOUR DE FRANCE
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Slovenský cyklista zaknihoval výborné druhé miesto.

Slovenský cyklista Peter Sagan si prišiel na Tour de France napraviť náladu z minulého roku. V prvej rovinatej etape mal veľkú šancu zaknihovať ďalšie etapové víťazstvo, ale napokon ho predstihol Fernando Gaviria. Slovák mal krátko pred koncom pripravenú dobrú pozíciu na záverečný útok, lenže Gaviria si už svoje miesto podržal a Sagan nemal dostatok miesta na to, aby ho predbehol. Na treťom mieste skončil Marcel Kittel.

Záverečný šprint pritom Saganovi vyhovoval, pretože finiš nebol na úplnej rovine, ale špurtovalo sa do mierneho kopca. Vyhovovalo to však aj Gaviriovi, pretože kolumbijský cyklista nemá s kopcami výraznejšie problémy.

Len približne 10 kilometrov pred cieľom postihol pelotón veľký pád, do ktorého sa našťastie Peter Sagan nezaplietol. Nešťastie však postihlo najmä pretekárov z tímu BMC Racing. Slovenský cyklista síce nevyhral ani šprintérsku prémiu, v ktorej skončil až na 9. mieste, ale v konečnom zúčtovaní ho bude môcť druhé miesto z 1. etapy tešiť. Výborne si rozbehol preteky do nasledujúcich dní a na etapové víťazstvo ešte bude mať viacero dobrých príležitostí. 

Odporúčané
17. etapa Tour de France: Záverečný špurt vedúcej dvojice celkového poradia pre Pogačara, no žltý dres drží bezpečne Vingegaard 17. etapa Tour de France: Záverečný špurt vedúcej dvojice celkového poradia pre Pogačara, no žltý dres drží bezpečne Vingegaard 20. júla 2022, 17:04


Kolumbijčan Fernando Gaviria sa na Tour de France predstavil zatiaľ vo výbornej forme. Mimoriadne rýchly cyklista nedal svojim konkurentom pred koncom žiadnu šancu, a tak sa pred ním musel skloniť aj Peter Sagan. Gaviria si pripísal cenné body na konto aj za štvrtú priečku v šprintérskej prémii. Pri nebezpečnom páde pred koncom sa dokonca doudieral aj Chris Froome, ktorý si úvod do pretekov trochu skomplikoval, ale nepôjde zrejme o nič vážne.

Domov
Zdieľať
Diskusia