Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. júna 2018, 20:58
Čas čítania 0:00
Adam Lukáč

Si závislý na Instagrame? Aplikácia chce novou funkciou obmedziť jej používanie

TECH INSTAGRAM ZÁVISLOSTI
Uložiť Uložené

Je očividné, že sme sa stali otrokmi vlastných zariadení a poukazujú na to už aj sociálne siete či technologickí giganti.

Pozastavil si sa niekedy nad tým, ako dlho počas dňa používaš svoj mobilný telefón? Bohužiaľ, je doba smartfónov, kedy venujeme čas sociálnym sieťam a sledujeme ľudí, ktorých ani nepoznáme.

Nie je na tom nič zlé, pokiaľ to naozaj nepreháňaš. Ak si však uvedomuješ závislosť a chceš obmedziť používanie smartfónu, v nových systémoch Android P, ale aj u jabĺčkarov v očakávanom iOS 12 môžeš využiť funkciu sledovania používania smartfónu. 

Instagram si však tiež uvedomuje, že neustále "čumenie" do obrazovky je už cez hranicu a aj keď sa teší množstvu používateľov, chce im ukázať naozajstný čas strávený za aplikáciou, ktorý môžeš využiť buď rozprávaním sa s ľuďmi alebo vykonávaním nejakej činnosti.

Máš slabú vôľu? Nastav si denný limit a po prekročení budeš upozornený. Ak ťa to nezastaví, možno budeš mať aspoň výčitky a postupne sa naučíš pozerať okolo seba a nie do mobilu.

Zatiaľ funkcia nie je spustená, no čoskoro si budeš môcť regulovať svoju závislosť. Prvým krokom je však upozornenie, že už si videl všetky posty za posledných 48 hodín, takže už viac nemusíš rolovať dolu. Funkcia pomôže hlavne tým, ktorí nechcú nič premeškať a potrebujú vidieť každú novinku. Ak máš podobný zvyk, mal by si nad sebou porozmýšľať, či nie sú aj lepšie aktivity. 

Odporúčané
Daniel má 26 rokov a pracuje ako traktorista. Na poli som stretol medveďa, v hlavnej sezóne sa dá zarobiť až 3 500 eur (ROZHOVOR) Daniel má 26 rokov a pracuje ako traktorista. Na poli som stretol medveďa, v hlavnej sezóne sa dá zarobiť až 3 500 eur (ROZHOVOR) 10. apríla 2024, 9:30

Ide síce o paradox, že svetová sociálna sieť sa snaží dohovoriť svojím používateľom, aby smartfón používali menej, no sklonené hlavy na uliciach sú dôkazom, že je potrebné zasiahnuť. Zatiaľ nenásilne a výber používania obmedzenia je na tebe. Skús si však zaspomínať na časy, kedy ešte mobil nebol dôležitou súčasťou každého z nás

Domov
Zdieľať
Diskusia