Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. júna 2018, 13:10
Čas čítania 0:00
Martin Mičuda

Praha má za sebou unikátny autosalón pod holým nebom. Čo priniesli tohtoročné Legendy?

TECH ČESKO
Uložiť Uložené

Jubilejný ročník automobilovej slávnosti sa niesol vo veľkom štýle.

Jedinečná automobilová udalosť pod názvom Legendy nie je na Slovensku až tak známa, v Česku ide však o čoraz vyhľadávanejšiu a zaujímavejšiu akciu, ktorá sa teší stále väčšej obľube. Svoje by o tom vedeli povedať najmä návštevníci z uplynulých dní, ktoré sa totiž niesli v jubilejnom 5. ročníku. V zmysle okrúhlejšieho výročia nabralo podujatie na rozmeroch i tematike a my ti vďaka nášmu českému fanúšikovi Samuelovi a zároveň členovi CossieMedia tímu exkluzívny report.

Na úvod treba povedať, že tentokrát sa Legendy konali vo Výstavisku Praha v Holešoviciach, a to konkrétne od 8. až 10. júna, čiže po novom až tri dni. Podujatie pre fanúšikov automobilov rôzneho druhu i roku výroby tak dostalo podstatne rozsiahlejšie zázemie, pričom vzhľadom k novej a hlavne väčšej lokalite bola celá slávnosť rozdelená do viacerých stanovíšt a pavilónov postupne modernizovaného výstaviska. 

Praha má za sebou unikátny autosalón pod holým nebom. Čo priniesli tohtoročné Legendy?
Zdroj: www.facebook.com

Tohtoročná automobilová výstava sa niesla nielen v jubilejnom duchu samotnej udalosti, ale aj ako oslava stého výročia vzniku Česko-Slovenska. Pri tejto príležitosti sa hlavným motívom ročníka stali dejiny republiky, o čom svedčilo 100 exponátov s historickým odkazom. Návštevníci tak mohli zoči-voči vidieť tie najzásadnejšie počiny domácej výroby v rámci jednotlivých dekád, a to či už zo stajne značiek Škoda, Tatra alebo JAWA. 

Odporúčané
Nechutný útok z publika aj bitka Petra Kuťku. Čo nám prezradili Lady Dee a Inked Dory? (Report z turnaja Clash of the Stars 7) Nechutný útok z publika aj bitka Petra Kuťku. Čo nám prezradili Lady Dee a Inked Dory? (Report z turnaja Clash of the Stars 7) 28. januára 2024, 16:30

V rámci rozsiahleho komplexu bolo možné vidieť viac než 1000 vystavovaných automobilov, pričom jednotlivé stánky a stanovištia sa niesli v príslušnej tematike. Uplynulý víkend sa tak v Prahe konal doslova veľkolepý autosalón pod holým nebom, nemožno sa teda čudovať tomu, že areál navštívilo niekoľko desiatok tisíc ľudí. Magnetom na pohľady bolo pritom mimoriadne široké portfólio automobilov najrôznejšieho druhu, samozrejme, udalosť si nemohlo nechať ujsť nielen viacero domácich automobilových klubov, ale ani tamojšie automobilové zastúpenia.

Tie sa prišli pochváliť tými najnovšími a najzaujímavejšími novinkami, medzi ktorými bol azda najväčším highlightom Mercedes-AMG Projcet One, ktorý zahviezdil aj na autosalóne v Bratislave. Ďalej musíme spomenúť také exkluzivitky ako 600-koňový Jaguar XE SV Project 8, jediné Pagani Hyuara v rámci Česka a Slovenska, Ferrari 599XX, Ford GT či legendárne vozy ako Mitsubishi Eclipse a Toyota Supra.

V rámci značiek svojou bohatou účasťou prispeli vozidla zo stajní Alfa Romeo, Audi, Bentley, Ferrari, Fiat, Ford, Jaguar, Jeep, Land Rover, Mercedes-Benz, Toyota, Volvo. Okrem nich sa však vo Výstavisku Praha v Holešoviciach okázalo obrovské množstvo veteránov, oldtimerov a youngtimerov viacerých značiek, každý si teda prišiel na svoje. Na záver dodajme, že súčasťou programu boli viaceré prezentačné jazdy na vytvorenej trati, a to ako v prípade veteránov, tak aj novodobých športových kúskov. Ďalšou novinkou bola napokon off-road sekcia

  
Domov
Zdieľať
Diskusia