Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. júna 2018, 14:51
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

9-ročné dievča sa kvôli závislosti na Fortnite pomočovalo a udrelo otca do tváre, keď jej chcel vziať XBOX. Skončilo na terapii

TECH FORTNITE HRY ZÁVISLOSTI
Uložiť Uložené

Rodičom závislosť ich dcéry prerástla cez hlavu.

Každý z nás je vinný od nejakej závislosti, či už je to fajčenie cigariet, alkohol alebo napríklad len nevinné ohryzovanie nechtov. V mnohých prípadoch medzi ne patria aj počítačové hry, no snáď každý z nás približne pozná svoje medze. Medzi najväčšie fenomény súčasnosti nepochybne patrí hra Fortnite, preto niet prekvapením, že práve tá je zodpovedná za vážnu závislosť 9-ročnej dievčiny zo Spojeného kráľovstva.

Britský denník Mirror priniesol informáciu o dcére, ktorá kvôli hre Fortnite odmietala odísť spred XBOXu a prakticky hrala donekonečna. Navyše hru hrala potajomky v noci, kvôli čomu v škole zaspávala a na všetko upozornili až jej učitelia. Rodičia sa snažili nájsť príčinu zmeny a stopu objavili na svojej platobnej karte, z ktorej slušná suma ubudla v prospech Microsoftu. Navyše, v jednu noc sa udialo niečo ešte horšie, ako prezradil otec Richard: "Raz v noci som sa zobudil a našiel ju, ako hrá Fortnite, sediac na močom nasiaknutom gauči." Keď sa otec pokúsil jej hernú konzolu vziať, udrela ho do tváre.

9-ročné dievča sa kvôli závislosti na Fortnite pomočovalo a udrelo otca do tváre, keď jej chcel vziať XBOX. Skončilo na terapii
Zdroj: Epic Games

Rodičia Carol a Richard vtedy usúdili, že je čas dcéru odviesť na terapiu do rúk expertov. Problémom však nebola len samotná závislosť, no i to, že dievča kvôli hre prišlo o všetky návyky, či už ide o pravidelné jedenie, hygiena alebo napríklad pohyb a šport. 

Domov
Zdieľať
Diskusia