Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. mája 2018, 15:40
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Bratislavská bankovka s hodnotou 0 eur zabáva Slovákov. Otrasná chyba na nej spôsobila, že hrad v hlavnom meste bol premenovaný

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Výnimočná zberateľská bankovka bude ešte vzácnejšia.

Na Slovensku sa v posledných týždňoch roztrhlo vrece s predajom 0 eurových zberateľských bankoviek. Všetko to začalo počas osláv víťazstva nad fašizmom, kde ľudia stáli hodiny v radoch, aby si mohli zakúpiť 0 eurovú bankovku. Postupne sa začali pridávať aj miesta ako Košice a hrad Červený Kameň, lenže zaostať nemohlo ani naše hlavné mesto.

Spoločnosť Incheba a.s. si pri príležitosti Bratislavských zberateľských dní nechala v spolupráci so spoločnosťou EuroSouvenirSlovensko vytlačiť 5000 kusov bankoviek, ktoré však majú jeden obrovský problém. Pri propagácii na facebookovej stránke si pozorné oči Slovákov všimli, že na bankovke nie je správne napísaný názov pamiatky, pred ktorou človek stojí.

Namiesto názvu „Bratislavský hrad“ je na bankovke napísané „Bratislavký hrad“, takže tvorcom pri kontrolovaní šablóny vypadlo jedno veľmi podstatné písmenko. Slováci si hneď začali uťahovať z toho, že bankovka bude vďaka hrúbke ešte cennejšia. Spoločnosť sa v čase písania tohto článku ku problému stále nevyjadrila, a tak nevieme, či sa bude bankovka predávať aj s chybou alebo dôjde k náprave na poslednú chvíľu. Cena bankovky bola podľa príspevku stanovená na 2 eurá a jeden človek si bude môcť kúpiť len 1 kus, avšak vďaka chybe bude záujem určite enormný.

Domov
Zdieľať
Diskusia