Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. mája 2018, 11:33
Čas čítania 0:00
Martin Mičuda

Tesla si trúfa na BMW M3. Model 3 dostane nielen 2 motory, ale aj verziu Performance

TECH TESLA (VÝROBCA AUTOMOBILOV)
Uložiť Uložené

Nové vyhotovenia sa k zákazníkom dostanú údajne už v lete.

Produkcia najnovšieho sériového elektromobilu od Tesly síce stále statočne zaostáva za ambicióznym plánom, Model 3 bude možné už čoskoro kúpiť v úplne nových verziách. Približne rok po oficiálnom predstavení finálnej verzie sa totiž vynárajú na povrch prvé oficiálne informácie k chystaným variantom. Prakticky od začiatku produkcie bolo len otázkou času, kedy príde na rad i verzia s dvojicou elektromotorov, no a vďaka sociálnym sieťam už vieme, kedy sa tak stane.

Keďže Tesla momentálne vo veľkom bojuje s produkciou a hlavne doručovaním nových 3-kových modelov, mohlo by sa zdať, že na ďalšie, individuálnejšie vyhotovenia veľmi nie je priestor. Ako však naznačil sám Elon Musk prostredníctvom sociálnej sieti Twitter, Model 3 s duálnym motorom a pohonom všetkých štyroch kolies bude možné objednať prekvapivo už budúci týždeň.

Odporúčané
Najmenšia Tesla prešla zásadnou modernizáciou. Model 3 má novú tvár, kvalitnejší interiér a deklarovaný dojazd až 678 km Najmenšia Tesla prešla zásadnou modernizáciou. Model 3 má novú tvár, kvalitnejší interiér a deklarovaný dojazd až 678 km 4. septembra 2023, 16:00

To je vskutku zaujímavá informácia, najmä, ak posledné mesiace Tesla príchod tejto verzie prakticky ešte vôbec nekomunikovala. Navyše, o klasický Model 3 prejavilo záujem v "predpredaji" státisíce zákazníkov a len zlomku z nich boli ich elektromobily doručené. Tak či onak, zákulisné informácie hovoria o tom, že Model 3 s pohonom všetkých štyroch kolies by mal akcelerovať z 0 na 96 km/h za 4,5 sekundy, maximálna rýchlosť bude 225 km/h a na jedno nabitie papierovo zvládne 499 km. Predpokladá sa, že cena bude na úrovni približne 40-tisíc dolárov (už s dotáciou).

Tesla si trúfa na BMW M3. Model 3 dostane nielen 2 motory, ale aj verziu Performance
Zdroj: www.autoevolution.com

Okrem toho sa však dočkáme aj verzie s dodatkom Performance, ktorou osoby zo zákulisia značky upriamujú pozornosť na súboj s BMW M3. Rovnako sa bude pýšiť elektromotorom na každej náprave, akceleráciu však Model 3 Performance zvládne o sekundu rýchlejšie, teda za 3,5 sekundy. Dojazd by mal byť identický, zatiaľ čo maximálna rýchlosť až 250 km/h. Cenové relácie údajne začnú na čiastke 78-tisíc dolárov. Parametrami tak bude novinka naozaj M3-ke konkurovať, ba čo viac, v akcelerácii ju aj prekoná, nechajme sa však prekvapiť, či sa Tesla naozaj uberie takto trúfalým porovnávaním.

Domov
Zdieľať
Diskusia