Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. mája 2018, 12:55
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Zúfalý Mads Mikkelsen okúsi v drsnej dráme brutálny boj o prežitie. Matka príroda vie byť mrazivá a nemilosrdná

FILMY A SERIÁLY MADS MIKKELSEN
Uložiť Uložené

Festival v Cannes má za sebou poriadne chladnú survival drámu.

Režisér Joe Penna je profesionálnym youtuberom a snímka Arctic, ktorá mala nedávno premiéru, sa stala jeho celovečerným debutom. Na obrovské šťastie Pennu sa mu do svojho prvého seriózne projektu podarilo obsadiť mimoriadne talentovaného dánskeho herca Madsa Mikkelsena (Rogue One, Hon, seriál Hannibal).

V nej Mikkelsena čaká skutočne nezávideniahodná situácia. Ako osamelý pustovník sa snaží zo dňa na deň prežívať v prostredí nehostinného Islandu. Jeho život neohrozuje len okolité prostredie, ale aj obrovský ľadový medveď. Vďaka dobre premysleným každodenným rituálom sa mu však doposiaľ darilo prežiť bez väčšej ujmy.

Zúfalý Mads Mikkelsen okúsi v drsnej dráme brutálny boj o prežitie. Matka príroda vie byť mrazivá a nemilosrdná
Zdroj: Falcon Films

Komplikácie ale nastanú vo chvíli, keď sa počas nepríjemnej búrky o jeho záchranu pokúsi pristávajúci vrtuľník. Miesto odvozu do bezpečia jeden člen posádky umiera a preživšia žena zostáva na Islande uväznená (Maria Thelma Smáradóttir) spolu s Mikkelsenom.

Najbližšia premiéra je zatiaľ plánovaná vo Francúzsku na 5. decembra (prosinec) 2018. Známy portál Collider debutovú drámu režiséra Pennu hodnoti vcelku pozitívne.

Odporúčané
KOMENTÁR: Mads Mikkelsen je oveľa lepší Grindelwald ako Johnny Depp KOMENTÁR: Mads Mikkelsen je oveľa lepší Grindelwald ako Johnny Depp 15. apríla 2022, 15:30

Z filmu najviac vyzdvihuje oduševnený výkon kreatívneho Mikkelsena, ktorý podľa nich drží kvalitu Arctic na skutočne slušnej úrovni. Nič žánrovo prevratného sa však vraj nekoná.

Domov
Zdieľať
Diskusia