Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. mája 2018, 10:22
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Žiadne sklamanie. Solo: A Star Wars Story je podľa prvých reakcií svižnou a zábavnou jazdou so skvelými hercami

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Han Solo a jeho posádka údajne doletia s kvalitným Star Wars dobrodružstvom.

Solo: A Star Wars Story je projektom, na ktorý sa síce fanúšikovia tešia, ale obáv sa zatiaľ úplne nezbavili. Projekt sa totiž potýkal s problémami, počnúc odchodom režisérskej dvojice Phil Lord a Chris Miller až po zvesti o slabej kvalite filmu.

Do projektu následne naskočil skúsený remeselník Ron Howard a trailery nám dali opäť nádej na zábavné a svižné dobrodružstvo z preďalekej galaxie. Teraz tu máme prvé ohlasy zahraničných kritikov. Dokázal teda Han Solo obstáť?

Žiadne sklamanie. Solo: A Star Wars Story je podľa prvých reakcií svižnou a zábavnou jazdou so skvelými hercami
Zdroj: Walt Disney

Steven Weintraub poznamenal, že pokiaľ Disney bolo ochotné premietnuť snímku kritikom pár týždňov pred premiérou, tak ide o dobré znamenie. „A je to absolútne tak,“ potvrdil. „Film je skvelý a vítaný doplnok do univerza Star Wars. Ron Howard, urobil si skvelú prácu. Gratulujem.“

Pochválil tiež akciu, kameru a Aldena Ehrenreicha. Ten bol podľa neho perfektnou kastingovou voľbou pre mladého Han Sola. Ostatní však údajne tiež nezaostávajú.

Perri Nemiroff síce napísala, že Hanove dobrodružstvá sú zábavné a herci sú slušní, ale niečo jej predsa len chýbalo. „Nemyslím si, že sme potrebovali film o mladom Han Solovi. Očakávala som vyššie ambície, väčšiu energiu a hĺbku.

„Solo je omnoho lepší, než som čakal,“ napísal Dan Casey. „Balansuje medzi fan servisom a zmysluplným príbehom a je to absolútna pecka.“ Fanúšikovia sa podľa neho môžu tešiť na plno easter eggov. Pochválil aj kasting, najviac podľa neho žiaria Donald Glover ako Lando a Phoebe Waller-Bridge ako L3-37.

Žiadne sklamanie. Solo: A Star Wars Story je podľa prvých reakcií svižnou a zábavnou jazdou so skvelými hercami
Zdroj: Walt Disney Studios Motion Pictures

Eric Eisenberg bol tiež viac-menej spokojný: „Solo: A Star Wars Story je... fajn. Chvíľu hľadá svoj smer, ale rozbehne sa v druhej polovici a určite ide o zábavný film. 

Trpí však problémom niektorých prequelov, že zodpovedá otázky, na ktoré nie je potrebné odpovedať. Má tiež niekoľko vtipných odkazov. Ako celok sa mi snímka páčila, ale nezamiloval som si ju.

 

Kara Warner prezradila, že pre fanúšikov Star Wars nepôjde o sklamanie. Snímka je podľa nej plná skvelých hercov, skvelého dobrodružstva a zábavy. Aj Rachel Heine bola príjemne prekvapená. „Milé, zábavné, štýlové dobrodružstvo,“ napísala na Twitteri.

Zdá sa teda, že dostaneme pravdepodobne to najlepšie, v čo sme mohli dúfať: Kvalitne natočený blockbuster, ktorý Star Wars ságe rozhodne hanbu neurobí.

Dobrou správou je, že sa chváli aj kasting na čele s Ehrenreichom, ktorému mnoho ľudí neverilo. Názor si ale radi urobíme sami. Do slovenských kín dorazí Solo: A Star Wars Story 24. mája (květen) 2018.

Anketa:
Vyrazíte na Solo: A Star Wars Story do kina?
Áno, ohlasy rozptýlili moje pochybnosti.
Áno, ale stále mám obavy.
Nie, neverím tomu.
Áno, ohlasy rozptýlili moje pochybnosti.
43 %
Áno, ale stále mám obavy.
39 %
Nie, neverím tomu.
18 %
Domov
Zdieľať
Diskusia