Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. apríla 2018, 19:19
Čas čítania 0:00
Šimon Kucka

Avengers 4 bude ešte dlhšie ako 2 a pol hodinové Infinity War. Boli to práve scenáristi, ktorí rozhodli o tom, ktoré postavy zomrú

FILMY A SERIÁLY KEVIN FEIGE
Uložiť Uložené

Čo prezradil riaditeľ Marvelu Kevin Feige po zhliadnutí Infinity War?

Do premiéry Avengers: Infinity War zostáva už len pár dní, a sme veľmi zvedaví, ako to nakoniec po kvalitatívnej stránke dopadne. Prezident Marvelu, Kevin Feige, v jednom rozhovore prezradil, čo prežíval po prvom zhliadnutí Infinity War. So svojimi vyjadreniami sa k nemu pridali aj samotní scenáristi filmu, Christopher Markus a Stephen McFeely.

Okrem troch spomínaných pánov sa ohľadom celého MCU vyjadrili aj režisérski bratia Russovci, ktorí za projektom stoja. Poďme sa teda pozrieť na to, čo by sme mali čakať nielen od Infinity War, ale aj od budúcoročných Avengers 4. 

Kevin Feige, riaditeľ Marvel Studios

Feige prezrádza, že Avengers: Infinity War zatiaľ nikomu zo širokej verejnosti ešte neukázali, takže až po premiére sa ukáže, ako film svet prijme, pretože podľa šéfa Marvelu a zároveň producenta každého ich počinu to bude emociálna horská dráha.

Kevin to podal takto: „Za všetko vďačíme ako scenáru od Chrisa Markusa a Stephena McFeelyho, tak aj réžii Joea a Anthonyho Russovcov. Od Josha Brolina v úlohe Thanosa sme mali obrovské očakávania. Vedeli sme, že ak budeme nejakého záporáka chystať 6 nekonečne dlhých rokov prostredníctvom rôznych filmov, bude to mať na divákov oveľa väčší dojem.

Odporúčané
Na ďalších X-Men filmoch sa nepracuje a Disney čoskoro nájde nového herca pre Wolverina Na ďalších X-Men filmoch sa nepracuje a Disney čoskoro nájde nového herca pre Wolverina 7. februára 2019, 12:44

Riaditeľ Marvel Studios ďalej tvrdí, že cieľom všetkých ľudí zo štúdia bolo preniesť zážitok, aký mali ľudia pri čítaní komiksov, na veľké plátno. Tento cieľ mal mať na pamäti každý, kto pracoval na prvom Iron Manovi. 

Avengers 4 bude ešte dlhšie ako 2 a pol hodinové Infinity War. Boli to práve scenáristi, ktorí rozhodli o tom, ktoré postavy zomrú
Zdroj: Marvel/Disney

Na otázku, ktorý z režisérov marveloviek je najväčším komiksovým fanúšikom, povedal Feige toto: „Pravdou je, že byť fanúšikom komiksu nestačí na to, aby ste o ňom mohli urobiť film. Treba porozumieť postavám, vidieť v nich potenciál a priviesť ich k životu. Sám som bol vždy väčším fanúšikom filmov ako komiksov.

Spomenúť však môžem napríklad Peytona Reeda, režiséra Ant-Mana (2013), ktorý je pravým komiksovým fanúšikom, keďže má doma kresby Ant-Mana ešte z čias, keď bol malým chlapcom.”

 

O tom, kedy uvidíme prvé výsledky dohody medzi Disney a Foxom nevedel Kevin Feige o nič viac ako my ostatní (údajne). 

Kevin Feige, prezident Marvel Studios

Avengers 4 bude ešte dlhšie ako 2 a pol hodinové Infinity War. Boli to práve scenáristi, ktorí rozhodli o tom, ktoré postavy zomrú
Zdroj: en.wikipedia.org

Bratia Russovci, režiséri Infinity War

Russovci museli, podobne ako Kevin Feige, odpovedať na mnoho otázok ohľadom ich práce na MCU. Pochopiteľne však odmietli prezradiť, aký názov bude niesť posledný film o Avengers. Čo však ale odhalili je fakt, že štvrtí Avengers budú mať ešte dlhšiu stopáž, ako Infinity War. Tá má oficiálne trvať 149 minút.

Bratská dvojka rovnako neprezradila, koľko potitulkových scén uvidíme. Tešiť by sme sa ale určite mali, pretože také gigantické dielo pospájaných príbehov, akým bude Avengers: Infinity War, nám zaručene ponúkne kvantum kvalitných easter eggov.

Christopher Markus a Stephen McFeely, scenáristi Infinity War

Hneď na úvod bola Markusovi a McFeelymu položená otázka, či si Infinity War užijú aj ľudia, ktorí nevideli niektoré filmy MCU, ako napríklad Strážcov Galaxie či Ant-Mana alebo ktorúkoľvek inú snímku. Odvetili, že to vôbec neprekáža, ale pre lepší a autentickejší zážitok je zaujímavejšie, ak máte marvelovky napozerané.

Markus a McFeel však mysleli aj na ľudí, ktorí majú v MCU veľké medzery (myslíme takých, ktorí nevideli ani jednu komiksovku od Marvelu). Ak sa teda niekto taký nájde, ako predprípravu pre Infinity War by si podľa scenáristov mal pozrieť buď prvých Avengers, alebo Captain America: Civil War. 

Scenáristi sa nechali počuť, že rozhodnutie o tom, koho príbeh v Infinity War skončí, síce prišlo práve od nich, ale samozrejme muselo byť odobrené vedením Marvelu, keďže s niektorými postavami môže mať štúdio plány do budúcnosti. 

Absolútne však odmietajú tvrdenie, že by mal byť prinavrátený život niektorej z mŕtvych postáv MCU. Podľa autorskej dvojice by si také svinstvo voči fanúšikom jednoducho nedovolili. 

Avengers 4 bude ešte dlhšie ako 2 a pol hodinové Infinity War. Boli to práve scenáristi, ktorí rozhodli o tom, ktoré postavy zomrú
Zdroj: Marvel/Disney

Zaujímavé je, čo McFeely a Markus povedali o Thanosovi: „Nepísali sme ho ako antagonistu, ale ako protagonistu Infinity War. Pravdepodobne má najdlhší screentime a najviac replík, takže prakticky väčšina Infinity War je o ňom.

Sme teda skutočne nadšení, že o Infinity War sa samotný riaditeľ Marvelu vyjadril iba pozitívne. Avengers do našich kín dorazí v predpremiére už túto stredu, a teda 25. apríla, respektíve o deň neskôr. Tých pár dní snáď nejako vydržíme, kým zistíme, čo mali na mysli spomínaní režiséri a scenáristi, keď hovorili o vykryštalizovaní celého MCU v podobe dvoch záverečných filmov. Nechajme sa teda prekvapiť. 

Avengers 4 bude ešte dlhšie ako 2 a pol hodinové Infinity War. Boli to práve scenáristi, ktorí rozhodli o tom, ktoré postavy zomrú
Zdroj: www.comingsoon.net
Domov
Zdieľať
Diskusia