Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. apríla 2018, 16:03
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Prezidentka SpaceX je ešte ambicióznejšia než Elon Musk. Mars je podľa Gwynne len menšou zastávkou

ZAUJÍMAVOSTI ELON MUSK
Uložiť Uložené

Gwynne Shotwell je prezidentkou a produktovou riaditeľkou, no jej zamestnanci to s ňou nemajú ľahké.

Pracovné tempo Elona Muska je masívne a jeho ambície sú ešte vyššie. Od svojich zamestnancov očakáva len to najlepšie. Najväčšmi si to však zvyknú odtrpieť manažérske pozície. 54-ročná Gwynne Shotwell je prezidentkou a produktovou riaditeľkou v spoločnosti SpaceX a zodpovedá za to, aby sa Elonove šialené nápady dostali k zamestnancom bez toho, aby ich okamžite zavrhli.

Samotný Elon Musk je známy pre jeho odvážne idey ako kolonizácia Marsu, no takisto sa postaral aj o inšpiráciu svojho okolia. Na jednej z TED konferencii ho totiž Gwynne označila ako príčinu zmeny jej pôvodného myslenia. Produktová riaditeľka SpaceX sa naučila vnímať svet z pohľadu jedinečného a ambiciózneho človeka, ktorý sa vyskytne len raz za naozaj dlhú dobu.

Prezidentka SpaceX je ešte ambicióznejšia než Elon Musk. Mars je podľa Gwynne len menšou zastávkou
Zdroj: Los Angeles Air Force Base

Gwynne je presvedčená o tom, že rakety začnú voziť ľudí na Mars už v nasledujúcom desaťročí, no podľa nej je Mars len maličkosť. Ľuďom dodá inšpiráciu, no Gwynne chce cestovať na omnoho vzdialenejšie planéty, ktoré môžu rozšíriť ľudské poznanie.

Odporúčané
Prečo sa mocní boja AI? Pauzu vo vývoji technológií žiadajú Elon Musk aj spoluzakladateľ Applu Prečo sa mocní boja AI? Pauzu vo vývoji technológií žiadajú Elon Musk aj spoluzakladateľ Applu 13. apríla 2023, 16:30

Produktová riaditeľka sa tiež obrovským spôsobom podieľala na projekte vyslania vyše tisícky internetových satelitov na obežnú dráhu, ktorý sa práve začína premietať do praxe. Takýmto spôsobom sa vytvorí jednotná sieť a celkové náklady dosiahnu až 10 miliárd dolárov, Gwynne sa však nevzdáva. Sama však priznáva, že je ťažké z tohto projektu vytvoriť biznis a hľadanie investorov nebude zďaleka jednoduché.

Gwynne tiež predstavila nové plány pre menšiu osobnú raketu, ktorá by zvládla dostať ľudí na druhú stranu planéty do polhodiny. Suma za cestu by pritom mala byť ešte nižšia než tá za biznis letenku v lietadle, v ktorom stráviš takmer celý deň.

Domov
Zdieľať
Diskusia