Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. apríla 2018, 11:24
Čas čítania 0:00
Sona O.

V Číne sa narodil chlapček 4 roky po smrti rodičov

ZAUJÍMAVOSTI ČÍNA VEDA A VÝSKUM
Uložiť Uložené

Znie to neuveriteľne, no bábätko sa skutočne narodilo 4 roky potom, čo jeho rodičia zomreli pri autonehode.

V roku 2013 zomrel čínsky pár, ktorý si uložil svoje embryá do nemocnice v Nankingu. Od tej doby ich rodičia bojovali za to, aby embryá získali späť a mohli ich už použiť. S čínskymi súdmi to však nemali ľahké.

Pár nemohol otehotnieť prirodzenou cestou. Jedinou možnosťou sa pre nich stalo mimotelové oplodnenie. Pri tomto procese odoberú žene vajíčka a mužovi spermie, vajíčka potom oplodnia umelou cestou v laboratóriu. Vzniknuté embryo sa zmrazí pri teplote mínus 196 stupňov Celzia v tekutom dusíku. 

Po úmrtí páru nebolo jasné, komu by sa malo embryo zveriť, a tak museli budúci starí rodičia bojovať so súdmi. Nakoniec naňho získali právo, no Čína neumožňuje donosenie dieťaťa náhradnou matkou. Tak sa dostali iba do ďalších problémov.

V Číne sa narodil chlapček 4 roky po smrti rodičov
Zdroj: pixabay.com

Zápas o vytúžené vnúča trval roky, kým sa im podarilo nájsť cestičkou, ktorou obišli prísne zákony. Neviedla však cez Čínu a miesto toho ich nasmerovala do Laosu, ktorý takéto donosenie povoľuje. Náhradná matka na turistické víza zotrvala počas celej doby tehotenstva a v decembri porodila zdravého chlapčeka. Pekinské noviny však vydali oficiálnu správu až tento týždeň.

Odporúčané
Vlaky tu jazdia cez budovy, autá tankujú na strechách. Čunking je najväčšie mesto sveta, o ktorom si možno nepočul Vlaky tu jazdia cez budovy, autá tankujú na strechách. Čunking je najväčšie mesto sveta, o ktorom si možno nepočul 17. apríla 2024, 9:30

Ani po pôrode nebol ešte osud dieťaťa istý. Keďže sa narodilo v Laose, nebolo čínskym občanom. Aby dokázali jeho národnostnú príslušnosť, odobrali vzorky DNA bábätka aj jeho starých rodičov. Až potom sa stal malý Tiantian oficiálne Číňanom, ktorý sa narodil mŕtvym rodičom. 

Domov
Zdieľať
Diskusia