Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. marca 2018, 16:55
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Oscara za najlepší cudzojazyčný film získala dráma plná agresivity a diskriminácie, ale zároveň boja za svoje práva - Fantastická žena

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Čilský režisér Sebastián Lelio zavŕtal do poriadne kontroverznej témy - lásky medzi mužom a transsexuálkou.

90. ročník odovzdávania slávnych Oscarov je už za nami. V nasledujúcom článku sa bližšie pozrieme na výhernú snímku z kategórie najlepší cudzojazyčný film. Fantastickú ženu od režiséra Sebastiána Lelia mohli slovenskí diváci vidieť už v predpremiére na Art Film Feste v Košiciach v rámci sekcie Be2Can starter a v slovenských kinách sa dráma premietala od 16. novembra 2017

Fantastická žena je piatym projektom čilského režiséra Lelia. Okrem toho, že snímka získala Oscara, môže sa už dlhší čas pýšiť napríklad aj minuloročným ocenením Strieborný medveď zo známeho festivalu Berlinale (na tohtoročných výhercov sa môžete pozrieť TU).

Obsah filmu je venovaný rozporuplnej téme zakázanej a podľa niektorých jedincov zvrhlej lásky medzi mužom a transsexuálnou ženou. Marina je už na polceste k zmene pohlavia a v danom období spoznáva o 20 rokov staršieho majetného muža Orlanda.

Po nešťastnej Orlandovej nehode ale jeho rodina a taktiež polícia začne z tragickej udalosti podozrievať práve Marinu. Podarí sa jej ustáť tvrdé útoky a všadeprítomnú nevraživosť?

Domov
Zdieľať
Diskusia